За нас миграцията е огромен въпрос, Украйна и подкрепата за

...
За нас миграцията е огромен въпрос, Украйна и подкрепата за
Коментари Харесай

Денков: България и Румъния ще бъдат много по-ефективни вътре в Шенген

За нас миграцията е голям въпрос, Украйна и поддръжката за нея, Украйна и поддръжката за нея, по какъв начин да се подходи за обстановката в Израел - всичко това има отражение и няма по какъв начин да ги отделим. Очаквам първо да се одобри, че фокуса би трябвало да бъде отбраната на външните граници, работата с трети страни и от тази позиция, че България и Румъния ще бъдат доста по-ефективни вътре в Шенген.

Това съобщи министър председателят на България Николай Денков на брифинг пред публицисти в Брюксел.

Той се включи и към рецензиите на финансовия министър към президента Румен Радев:

" Ще бъда по-рязък - с този си акт президентът Радев не пази българските ползи. А дали пази непознати ползи - всеки самичък да намерения. Аз считам, че сезирането на Конституционния съд не беше правомерно, не трябваше да го прави. Може би това пази ползите на други страни - Русия, Сърбия, Унгария, само че не е и на България ", съобщи още той по отношение на решението на президентът Румен Радев да реферира таксата, наложена върху преноса на съветски газ, върху Конституционния съд на Република България.

Малко по-рано в Брюксел министър председателят се срещна а представители на организацията " Репортери без граници ".

" Проблемът в България не е свободата на словото – през последните две години има забележителен прогрес в това отношение. Основният проблем в страната ни е обвързван с дезинформацията. Необходими са стандарти, по които да се ревизира истинността на обстоятелствата. Освен промени в българските закони, тук може доста да ни помогне и законодателството на европейско равнище ", съобщи той на срещата.

Денков акцентира напъните на държавното управление да подсигурява бистрота на медийната благосъстоятелност, свободата на изложение на публицистите и достоверността на информацията. Конкретен резултат в тази посока е приемането на измененията в Закона за публичните поръчки, направени в изпълнените на рекомендациите от последните годишни отчети на Европейската комисия за върховенството на закона в България. Създадена е работна група към Министерството на правораздаването с присъединяване на специалисти и от други институции, която изготвя нормативни промени в благозвучие с европейските и международни стандарти в медийната сфера.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР