За нас е важно да запазим покупателната способност на хората.

...
За нас е важно да запазим покупателната способност на хората.
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: Необлагаемият минимум ще подпомогне най-бедните хора

" За нас е значимо да запазим покупателната дарба на хората. Това значи да се вкара необлагаем най-малко и да има заслужено преизчисляване на всички пенсии. В енергетиката е значимо да имаме някаква граница на облагите. Овладяването на инфлацията няма да бъде елементарно и едно от нашите терзания е дали ще имаме нужното количество газ за идващия сезон. " Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев в ефира на Българска национална телевизия и добави, че левицата би ревизирала своето присъединяване в ръководещата коалиция, в случай че Народното събрание вземе решение да се дадат оръжия на Украйна.

" Българска социалистическа партия постоянно е била подготвена за избори, само че в обстановка на неустойчивост от към финансова, икономическа и енергийна позиция, а и поради войната близо до нас, в действителност ще бъде безконтролно, в случай че някоя партия опита да смъкна държавното управление ", сподели още той.

По думите му няма по какъв начин мирът да бъде реализиран посредством оръжия и България не е единствената страна в Европейски Съюз, която отхвърля подобен тип помощ. Според социалистите е значимо да има филантропична помощ и държавното управление би трябвало да е готово за вълната от бежанци, защото към този момент има близо 80 хиляди на наша територия, от които 25 хиляди са деца. " Необходими са взаимни отстъпки, с цел да е сполучлива една коалиция. Българските жители доста ясно споделят, че не желаят да бъдем въвлечени във войната, посредством даването на оръжия. Българска социалистическа партия декларира, че от България нито 1 патрон няма да отиде към Украйна или Русия”, добави Стойнев.

Според социалиста кандидатурата на Каримански за началник на Българска народна банка може и да е добра, само че тя би трябвало да бъде преразгледана щом провокира напрежение и акцентира, че в Българска социалистическа партия към този момент има решение да не поддържат тази кандидатура. " Имаме доста по-важни тематики. Необходими са нови антикризисни ограничения и актуализация на бюджета ", безапелационен бе заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ".

Според Драгомир Стойнев предлагането на социалистите за смесено гласоподаване - с хартиени бюлетини или машинно е в полза на хората, тъй като по-възрастните гласоподаватели имали терзания по отношение на гласуването на машина, в резултат на което някои от тях даже не са упражнили правото си на избор.

В умозаключение Стойнев акцентира, че Плана за възобновяване и резистентност е нужен. " В петък привиквам едно разширено съвещание на изпълнителната власт, Народното събрание и българските евродепутати - да разгледаме зелената договорка в новата геополитическа обстановка. Това е най-хубавото, което все още може България да има като ръководство ", приключи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР