За нас, българите, естонците, латвийците, литовците, румънците и словенците, членството

...
За нас, българите, естонците, латвийците, литовците, румънците и словенците, членството
Коментари Харесай

България в обща декларация: Членството в НАТО е гаранция за стабилност и мир

" За нас, българите, естонците, латвийците, литовците, румънците и словенците, участието в НАТО е гаранция за непоклатимост и мир "


Това се загатва в обща декларация по случай 20-годишнината от присъединението на България, Естония, Латвия, Литва, Румъния и Словения към НАТО, министрите на външните работи от тези страни показаха значими послания, подчертаващи смисъла и вероятностите на участието им в организацията.

" Ние сме горди да сме членове на най-мощния и сполучлив военно-политически съюз в света, който продължава да пази демократичните полезности и сигурността на своите членове. ", това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел.

В духа на идната среща на върха във Вашингтон, министрите показват готовността си да укрепват и приспособяват Алианса, като поддържат бъдещото участие на Украйна и не престават да пазят ползите и сигурността на евроатлантическото пространство.

" Ние сме подготвени да допринесем за укрепването и адаптирането на Алианса в преддверието на юбилейната среща на върха във Вашингтон; да продължим да поддържаме Украйна, чието бъдеще е в НАТО; да подсигуряваме, че ще създадем значима стъпка към присъединението на Украйна към НАТО; и да продължим с трансформацията на НАТО и отбраната на нашите демократични полезности, " пишат в декларацията външните министри.

В декларацията се акцентира още и забележителния принос на тези страни за укрепването на НАТО през последните години, отбелязвайки значимото значение на съдействието със съдружниците за гарантиране на сигурността на Източния фланг на Алианса.

Нашите страни остават ангажирани с задачата на НАТО и се ангажират да продължат да способстват за сигурността и стабилността в района и по света. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР