за момента е само един инструмент, който може да

...
 за момента е само един инструмент, който може да
Коментари Харесай

Проф. Антоний Тодоров: „Има такъв народ“ е инструментът на промяната

„ за момента е единствено един инструмент, който може да разреши началото на смяната. В момента тече развой на обособяване на ГЕРБ от властта и администрацията. На последните избори Българска социалистическа партия получи един унищожаващ пестник. би трябвало да работи, с цел да излезе отвън границите на София.

Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът проф..

Според него промяната по високите и междинни етажи на администрацията е началото на процеса на обособяване на ГЕРБ от властта и администрацията.

„ За тези 11 години ръководство ГЕРБ съумя да сложи под надзор значително цялата обществена администрация, в това число до междинните й равнища. Тази администрация е лоялна не на страната и държавното управление, което и да е то, а на една политическа партия “, уточни политологът. Промените, които се правят сега са нещо като авансово изискване, което да разреши провеждането на едни по-дълбоки промени в бъдеще.

„ Много се надявам след промяната на личностите да последва и промяна на стила на ръководство. Надявам се механизмите, по които хората вършат своята административна кариера да се трансформират. Не партийната преданост и лоялността към един или различен водач да бъдат господстващи, а професионалните качества и персоналните триумфи на един или различен чиновник в администрацията “, съобщи проф. Тодоров.

е опит да се покаже, че може да се ръководи и по различен метод, само че надали то ще бъде моделът на бъдещото ръководство.

„ Служебното държавно управление демонстрира модел на съдействие на доста разнородни субекти и партии, в случай че щете даже общуване или взаимни дейности на хора, които другояче в друга обстановка мъчно биха се събрали дружно “, счита политологът.

Разнородната „ ИТН “

Според политолога „ ИТН “ концентрира в себе си най-различни фрустрации и недоволства от положението на страната.

„ Можем да одобряваме или не другите квалификации, с които назовават както партията, по този начин и хората, които я поддържат. Едва ли не демонстрация на някаква чалга просвета, само че това е забележителна част от обществото, само че с разнообразни упования. Имаме огромни разлики в тази група “, означи проф. Тодоров.

За него „ ИТН “ сега е един вероятен инструмент, с цел да се трансформират нещата. „ Дали ще е дългогодишен ще зависи от това, дали те ще се трансфорат в действителна партия с общи хрумвания, идеология, с хора, които свързват живота си с нея, които са познати по места и така нататък „ ИТН “ е прекомерно млада, с цел да можем да приказваме даже за поредност на хората, свързани с нея “, сподели анализаторът.

„ ИТН “ за момента е единствено един инструмент, който може да разреши началото на смяната, само че тази смяна ще засегне безспорно и тази партия “, акцентира проф. Тодоров.

ГЕРБ без Борисов е като Национална движение „Симеон Втори" без царя

Оставането на ГЕРБ в ръководството става все по-проблематично.

„ ГЕРБ е партия на ползите, тя няма някаква идеология. Опитът да си пришие дясноцентристката идеология със съюза от това, което е останало от Съюз на демократичните сили е прекомерно лекомислен и дори сценичен. В ГЕРБ има хора, които са заинтригувани от оцеляването на партията. Те имат ползи освен от присъединяване в политиката, само че и във властта, само че това става все по-проблематично “, разяснява проф. Тодоров.

За него ГЕРБ се провежда като партия на властта и на нея би и било мъчно в съпротива, за което свидетелства и късият й престой отвън властта при ръководството на Орешарски. Проф. Тодоров уточни, че тогава партията на Борисов е оживяла най-много поради огромния подарък с назначението на Пеевски и провокираните митинги.

„ Мнозина мислеха, че мощният човек, който познава партията е Цветан Цветанов. Те предричаха, че напускането му ще докара до раздор в ГЕРБ. Това не се случи. Стана ясно, че ГЕРБ е персоналната партия на Бойко Борисов “, съобщи проф. Антоний Тодоров.

Спадът при Българска социалистическа партия е от дълго време

Коментирайки последните резултати на Българска социалистическа партия, които след изборите на 4 април станаха трета политическа сили, политологът означи, че трендовете на спад при нея са много по-отдавна.

„ Българска социалистическа партия, която при започване на 90-те години беше в положение да притегли над 2 милиона гласоподаватели, последният път е имала над 1 милион гласоподаватели през 2005 година. от този момент насетне в никакъв случай не е надхвърляла този милион “, сподели проф. Тодоров и добави:

„ Истината е, че на последните избори Българска социалистическа партия получи един унищожаващ пестник. Въпросът е дали ще се съвземе от него “.
 Антоний Тодоров: Омерзението от политиката е доста огромно Антоний Тодоров: Омерзението от политиката е доста огромно
Очаква ни сложна предизборна акция, тъй като омерзението от политиката в обществото е огромно. Това сподели в изявление за организация „ Фо...

Според него на идните избори Българска социалистическа партия няма да се върне към предходното си положение, а ще остане трета и след ГЕРБ, което той дефинира като значителен проблем, даже и в случай че си върне част от гласоподавателите.

„ Демократична България “ да излезе от София

Спадът на поддръжката за ГЕРБ може да бъде късмет за друга дясна политическа групировка „ Демократична България “. Но, с цел да го употребява, тя не би трябвало да затъва в блатото наречено „ кой е по-автентично десен “.

„ Демократична България “ е много шарена коалиция сега. Добре е тя да отстоява главните си хрумвания, само че да не води битката кой е по-автентично десен, тъй като няма да завоюва доста. За разлика от ГЕРБ, която е същинска национална партия, тъй като е привлякла хора от цялата страна, „ Демократична България “ има какво да направи, с цел да излезе от границите на София. На последните избори, над половината й гласоподаватели бяха от София “, уточни проф. Антоний Тодоров.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР