За мое огромно съжаление първият мандат беше провален, защото колегите

...
За мое огромно съжаление първият мандат беше провален, защото колегите
Коментари Харесай

ПП-ДБ получи втория мандат от Радев, върна го веднага незипълнен ...

" За мое голямо страдание първият мандат беше провален, тъй като сътрудниците от ГЕРБ-СДС не си съблюдаваха ангажимента ”, разяснява съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

 

До завъртането на рулетката с мандатите се стигна след неуспеха на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. На изключително съвещание Народното събрание реши, че първият мандат на ГЕРБ-СДС е несполучлив. Това стана, откакто номинираната за министър председател Мария Габриел отдръпна кандидатурата си. От ПП-ДБ насочиха покана за ново общо ръководство с претендент за министър председател на ГЕРБ, само че отговорът беше безапелационен и негативен. По-рано през днешния ден от ПП-ДБ оповестиха, че ще върнат досието неизпълнена, тъй като нямат подкрепа за сформиране на държавно управление.

" Г-н президент, досието с решението на нашата ПГ. За наше голямо страдание първият мандат беше провален, тъй като ГЕРБ не извършиха поетите обещания. В досието нашето предложение за министър председател е акад. Николай Денков. Колегите от ГЕРБ още веднъж отхвърлиха да се сформира държавно управление. Затова в този момент ви предавам тази директория с ясното схващане, че мандатът няма да бъде изпълнен ", съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков при приемането на втория мандат от президента Румен Радев. 

 

" Г-н Денков, аз ви връчвам мандатът, тъй като обстановката е доста динамична ", отговори президентът. 

 

" Аз ще върна мандатът несбъднат, тъй като в Народното събрание няма поддръжка за политиките на кабинета и промените. Коалицията ГЕРБ - Движение за права и свободи желае избори. Това е ясно и има задоволително индикации в това отношение. Да напомня импортирания тук министерски съвет, без да е координиран с нас. Беше ясно, че ГЕРБ желаят избори и не желаят да водят договаряния всъщност ", уточни от своя страна акад. Денков. 

 

ФрогНюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР