За мнозина сигурно свободата на словото изобщо не е животоопределяща

...
За мнозина сигурно свободата на словото изобщо не е животоопределяща
Коментари Харесай

Господа политици, само под строй ли да питаме?

За мнозина несъмнено свободата на словото въобще не е животоопределяща тематика, изключително като си имат Фейсбук. Но тъкмо както много хора си мислят, че коронавирусът не ги визира и е машинация, обаче в действителност удари крепко по всички ни – непосредствено и косвено, по този начин е и със свободата на словото. Поради една елементарна причина – с цел да решаваме проблемите, които ни пречат, първо би трябвало да ги назовем.
Днес, 29 май, в утринния блок на Нова телевизия гостуваше екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро. За решилите да отделят половин час от времето си да чуят какво има да каже той по задоволително наболели тематики в ресора си обаче сигурно остава споменът от непрекъснатите му недоволства – за какво го питат за това, а не за това и като толкоз питат, за какво да не върне всичко " както преди " и да си отстъпи поста на питащите.
Г-н Димитров, който желае да си булюка с мисирки, може елементарно да ги откри – да пита Бойко Борисов. Не че Нова телевизия доста се е засилила в последно време да задава неуместни въпроси на властта, само че да се оплакваш в ефир по какъв начин те питат за задържания ти заместител (Красимир Живков), а не какъв брой доста се напълнили да вземем за пример язовирите, откогато си министър, е или много безсрамие, или тотално изключване от действителността.
Вие, господин Димитров, сте най-новият министър в това държавно управление. Когато обаче решихте да приемете поста, поставихте ли изискване да си подберете екип? Ако не сте, за какво? Няма метод когато заместник-министър бъде задържан и то със съществено обвиняване, отрасловият министър да не бъде питан! Ако не бъде, това значи, че напълно няма никакви медии! А в случай че отрасловият министър му е тъжно, неловко или се усеща по някакъв различен негативен метод, постоянно може да не работи министър, освен да се заканва по малкия екран, че веднага си отива, единствено да има кой да му заеме мястото! Ще се откри!
Между другото, господин Димитров, недейте прекомерно доста да се оплаквате от Нова. Защото там не Ви попитаха по какъв начин по този начин транспортен съд е скъсал отходна тръба във Варненското езеро, откакто по план тръбата би трябвало да е заровена на 7 метра дълбочина под дъното му?! Този транспортен съд инцидентно да не е копал за злато? А Министерство на околната среда и водите каква роля е играло в плана за тръбата? Европари давани ли са? Кой ги е желал, кой ги е одобрявал, кой ги е отчитал, кой е проверявал какво е свършено за тези пари? Знам, знам, вие сте единствено от три месеца министър, не можете да оправите всичко обратно за 10 години за толкоз време. Но е хубаво най-малко да имате някакви що годе смислени отговори, когато такива въпроси почнат да стават и осведомително мъчителни – другояче защо сте министър?
А за неудобството да бъдете питан кофти неща – това е публицистика! Другото е пиар, коства и по-скъпо, и в последна сметка излиза по-лошо през носа!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР