За множество нарушения в парка Росенец съобщава прокуратурата след извършената

...
За множество нарушения в парка Росенец съобщава прокуратурата след извършената
Коментари Харесай

Прокуратурата не открила никакви документи за Росенец

За голям брой нарушавания в парка " Росенец " оповестява прокуратурата след осъществената инспекция.

Констатираната крайбрежна плажна линия няма статут на морски плаж. До нея няма свободен достъп, защото е стеснен от сложена строителна ограда от железни платна. Установено е, че за поземления парцел по КККР на гр. Бургас, който е държавна благосъстоятелност, няма формиран акт за държавна благосъстоятелност.

Относно построения кей за яхти и лодки към сегашния миг в Министерство на регионалното развитие няма утвърден капиталов план и издадено позволение за градеж . Съставен е констативен протокол при осъществената инспекция в община Бургас. От представители на РДНСК-Бургас е открито, че не се съхраняват строителни бумаги и няма претенции за издаване на позволение за градеж за мостик - кейова стена в ПИ по КККР на гр. Бургас. В отчет на министър Росен Желязков се показва, че в регистъра по чл.92, ал.4 ЗМПВВППРБ не е вписвано пристанище, детайл от чиято инфраструктура да е хидротехническото оборудване . Въпросното оборудване не е вписано в регистъра по чл.92, ал.4 от Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България и като профилиран пристанищен обект.

Също по този начин прокуратурата не е разкрила издадено уверение за експлоатационна валидност профилиран пристанищен обект " Пристан за яхти и лодки - Отманли ".

От инспекцията на място, както и от кадастрални скици на парцела се открива, че пристрояването на пристанището не е осъществено през 80-те години на предишния век , както е посочено в нотариалния акт.

При инспекцията на построените градежи и обекти на нос " Чукалята " в парк " Росенец " е открито, че за градежите " Двуетажна солидна постройка ", " Едноетажна сграда - бунгало " - №1, " Едноетажна сграда - бунгало " - №2, " Едноетажна сграда - бунгало " - №3, " Триетажна солидна постройка ", " Оранжерия - 500м2 ", " Двуетажна постройка " на място не са показани строителни бумаги и при инспекцията в община Бургас не е открито да има утвърдени капиталови планове и издадено позволение за градеж . За " Преместваем обект - защита " не е издадено позволение за слагане от община Бургас. Всички разказани констатации са обективирани в констативни протоколи от 06.08.2020 година, формирани от инспектори на РДНСК Бургас.

С писмо изх.№ Б-12-84-00-627/11.08.2020г. на шеф РДНСК Бургас, кметът на община Бургас е известен , че следва да разпореди предприемане на следващи дейности за законосъобразното привършване на случая.

За подхванатите съответни дейности и извършени пълномощия по чл.223 Закон за устройство на територията, следва да изиска информация по реда на чл.145, ал.1, т.1 Закон за съдебната власт.

За установените данни за осъществено документно закононарушение материалите се изпращат на ВКП.

Във връзка с откритото строителство във връзка с кей за яхти и лодки и неналичието на позволение за градеж и утвърдени капиталови планове, както и това, че градежът е III категория, е изпратено писмо до началника на ДНСК да упражни пълномощията си като предприеме съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях и уведоми ВАП за това и изпрати копия от актовете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР