За много хора кафето е сутрешният елексир, даващ енергия и

...
За много хора кафето е сутрешният елексир, даващ енергия и
Коментари Харесай

Полезно ли е безкофеиновото кафе

За доста хора кафето е утринният елексир, даващ сила и жизненост за начало на деня. Консумира се най-много поради високото наличие на кофеин в него. Въпреки това има хора, които го избират без неговото стимулиращо деяние. Безкофеиновото кафе съдържа доста малко количество кофеин, само че дали това го прави потребна напитка?

Ето и въздействието му върху организма:

Антиоксиданти

Кафето има мощни антиоксидантни качества, което се отнася и за безкофеиновото кафе. Антиоксидантите в кафето се борят със свободните радикали в кръвния поток, могат да ви предпазят от рак, сърдечни болести и диабет.

 Кафе на зърна

Ефект върху холестерола

Безкофеиновото кафе може да повлияе отрицателно върху равнището на холестерола в кръвта. Това е по този начин, тъй като зърната от които се създава, имат по-високо наличие на мазнини, в сравнение с тези на естественото кафе. Едно изследване потвърждава, че хората пиещи безкофеиново кафе имат 18 % нарастване на не-естерифицирани мастни киселини, което е главен идникатор за риск от сърдечни заболявания.

Съдържание на кофеин

Безкофеиновото кафе съдържа кофеин, само че в доста малко количество. Това количество варира от 5 до 32 мг. Заради него това кафе се употребява от хора, които имат високо кръвно налягане и бодърствуване, получават киселини или от дами, които са бременни.

Риск от остеопороза

Според изследвания на специалисти, постоянното пиянство на безкофеиново кафе може да докара до остеопороза. Заради високата му киселинност се изгубва калций и е допустимо да настъпи изменение в костната компактност.

 Еспресо

Ревматоиден артрит

Проучване демонстрира, че по-възрастни дами пиещи по 4 или повече чаши безкофеиново кафе дневно имат два пъти по-голям късмет да развият ревматоиден артрит от дамите, пиещи обикновено кафе.

Увреждане на органите

Безкофеиновото кафе по всяка възможност съдържа разтворител метилен хлорид, който е потвърден като карцерогенен. Използва се за унищожаване на кофеина от кафето. Това е развой, който оставя дребни количества от химикала в зърното. Продължителното излагане на този химикал, може да докара до увреждане на органите.

Най-важно при консумирането на безкофеиново кафе е умереността. Много хора сменят елементарното кафе с безкофеиново поради здравословни съображения. Но за хора с няколко съществуващи болести консумирането на безкофеиново кафе не постоянно обезпечава здравословни изгоди.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР