За мирно въстание аз не съм чувал. Това заяви пред

...
За мирно въстание аз не съм чувал. Това заяви пред
Коментари Харесай

Филип Димитров: Не съм чувал за мирно въстание

За спокойно въстание аз не съм чувал. Това съобщи пред Нова тв първият демократично определен министър председател в България Филип Димитров, през днешния ден парламентарен арбитър. „ Революцията значи да бъде заменена из основа формата на ръководство. Когато чуя за въстание аз се сещам за хора, които потеглят със саби или шопи със сопи да сменят властта “, разяснява Димитров.

 „ Когато желаеме основният прокурор да бъде оптимално самостоятелен от изпълнителната власт, е разумно неговият мандат да бъде по-дълъг. Ако той по-често може да бъде сменяван, се допуска,  че повече конюнктурни фактори биха могли да му въздействат. Това е логиката на дългите мандати. Логиката на дългите мандати е да не може конюнктурата да ми въздейства ”, сподели още Димитров във връзка препоръчаните от ГЕРБ промени в конституцията, които плануват понижаване на мандатите на тримата огромни в правосъдната система от 7 на 5 години.

„ Демокрацията дава опция на жителите да изявяват своята воля в разнообразни форми, най-важната от които са изборите. Затова е планувала избран цикъл от избори, с цел да не може час по час хората да си сменят мнението. Когато доста значими аргументи постановат това, те несъмнено имат право да търсят някакво друго решение. Когато споделям обаче „ те имат право ”, признавам, че се нервирам, когато каквато и да била част от хората стартира да претендира, че тя е народът с основна писмен знак. Народът може да изрази своя глас единствено тогава, когато отиде на избори или вероятно има референдум ”, съобщи още Филип Димитров.

Аз съм имал достойнството да вземам участие в гражданска война, когато народът смъкна един незаконен режим от власт. Много пъти, обаче когато сме мислили, че предлагаме нещо положително на народа, той го е отхвърлял “, разяснява още Филип Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР