За министър на правосъдието бе избран Кренар Лога от Алианс

...
За министър на правосъдието бе избран Кренар Лога от Алианс
Коментари Харесай

РСМ одобри новия кабинет на премиера Ковачевски frognews.bg

За министър на правораздаването бе определен Кренар Лога от Алианс на албанците, а за министър на опазването на здравето Народното събрание поддържа Фатмир Маджити, от същата партия. Азир Алиу е новият министър на осведомителното общество и администрацията, също от Алианс на албанците, а Кая Шукова от СДСМ ще поеме министерството на околната среда и териториалното устройство.

 

В залата участваха 114 от общо 120 народни представители, като новите министри бяха определени с 65 и 64 гласа. Въпреки че участваха на съвещанието, депутатите от опозицията не гласоподаваха. Новите министри, които влязоха в държавното управление на Димитър Ковачевски, откакто бе реализирано съглашение с Алианс на албанците, поставиха тържествена клетва.

 

От държавната коалиция излезе албанската партия Алтернатива, както и партията Демократичен съюз, която има един народен представител. Така в реформираното държавно управление на Северна Македония Кренар Лога заменя Никола Тупанчевски от СДСМ, Меджити заменя Беким Сали от Алтернатива, Алиу заменя Адмирим Алити, също от Алтернатива, а на мястото на Насер Нуредини от съдружния сътрудник на СДСМ ДСИ застава Кая Шукова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР