За мен също е загадка защо е станала тази гонка.

...
За мен също е загадка защо е станала тази гонка.
Коментари Харесай

Дъщерята на Пламен Пенев: Баща ми не е искал да бяга от полицията, а да се прибере

" За мен също е мистерия за какво е станала тази гонка. Възможност да го питаме не ни беше дадена. Не можем да бъдем сигурни за отношението на служителите на реда към него. Когато някой те гони, не мисля, че задачата на татко ми е била да бяга от полицията или просто да се прибере ", това разяснява пред БНТ Борислава Пенева - дъщерята на Пламен Пенев, който почина след гонка с полицията в Стара Загора на 30 декември. 
Прочетете още
" Нямаме пояснение за дейностите на служителите на реда, виждайки всички тези клипове. Той постоянно излиза да си разхожда кучето, на тази бензиностанция той пие кафе, зарежда си колата, близо е до мястото, на което живеем ", разясни тя. 

Според Пенева татко й е добър човек, не е конфликтна персона и не би носил оръжие в себе си. 

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов предложи да се популяризира сигнала, подаден против Пламен Пенев във съдбовната нощ. Припомняме, че малолетен се обадил на 112, с цел да се оплаче, че някогашният герой го е заплашил с нож.

" Ако ние имаме текста на диалога, извършен със 112, той може да се огласи и да разберем дали някой е заплашван с нож. В доста каузи, които се водят в съда се изискват записите от 112, назначава се експертиза и има цялостна изясненост каква е била връзката ", сподели Йорданов. 

" Колегите не са желали подобен край. Аз бих желал да се спра на към този момент известните обстоятелства. Сигнал има, има и възпрепятстване на полицейската инспекция и бягство. В тази обстановка няма нищо обикновено. Искрено се надявам това да не се извършват полицейски разпоредби да спре. При една такава гонка постоянно оставяме нещата на случайност ", добави Илия Кузманов от синдиката на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР