За мен приоритет са образованието и спорта и аз съм

...
За мен приоритет са образованието и спорта и аз съм
Коментари Харесай

Инж. Димитър Димов: Гордея се, че в 153-то СУ преподават олимпийски, световни и европейски шампиони -

„ За мен приоритет са образованието и спорта и аз съм го казвал и показвал неведнъж “. Това сподели в изявление във Facebook през жерналиста Ники Кънчев досегашния кмет на р-н „ Надежда “ инж. Димитър Димов. Той е претендент за идващ мандат.

„ Една от огромните ми гордости е 153 СУ – така наречен спортно учебно заведение. Там възпитател е олимпийската ни шампионка Стойка Кръстева. Аз съм член на УС на Общо събрание на колегиите „ Локомотив “. Преди 10 години се хванахме, тогава спортуваха 450 деца, в този момент  вече са към 1600 картотекирани “, описа Димов.

„ Тогава благодарение на Политическа партия ГЕРБ и тогавашните министри на образованието и на спорта, успяхме да създадем 153-то спортно учебно заведение. С помощта на огромно подаяние изградихме общежития на територията на учебното заведение, с което към този момент можем да привличаме деца и от страната “, похвали се кмета на „ Надежда “.

Той описа, че за последните две години, с изключение на Стойка Кръстева, при тях преподават и международен първенец по художествена гимнастика, както и  бронзови медалисти от международни от европейски шампионати в джудото, бокса  и в други спортове.

„ “Аз съм локомотивец по предопределение. Баща ми ме направи локомотивец. Фен съм на „ Локомотив “ София от дете и се веселя, че тимът е в А група  и се движи добре. И учебното заведение се развива добре “, посочи още Димитър Димов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР