За мен не е нормално осем години на АМ ''Тракия''

...
За мен не е нормално осем години на АМ ''Тракия''
Коментари Харесай

Владимир Тодоров: Имаме стари пътища, стари коли и необучени шофьори

За мен не е обикновено осем години на Автомагистрала ''Тракия'' да се знае, че има аквапланинг и от Пътната организация да решат казуса, като сложат единствено надпис ''Намалете скоростта''. Трябва да се направи един първокласен ремонт и да се обнови настилката, само че дежурното опрощение е, че няма пари. Изглежда е по-лесно да се сложат едни знаци и след това водачите постоянно ще са отговорни. Това изясни в утринния блок на Българска национална телевизия Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия, написа Novini.bg.
Големият проблем при автоинструкторите е, че са част от тях са в ''сивия'' бранш и не желаят да има качествено образование. Отделно към 30% от въпросите в листовките са извънредно ненужни и неефективни и няма смисъл да се зубрят, само че министерството на образованието не желае да ги промени'', показа още той.
"Средната възраст на един автомобил у нас е 18 години, т.е. превърнахме се в автоморгата на Европа. Как чакаме да имаме усъвършенстване, когато имаме остарели пътища, остарели коли и необучени шофьори'', разяснява още Тодоров.
"Трябва да се промени манталитетът, да се промени мисленето на всички служители, тъй като хората в Европа, които се занимавант с пътна сигурност, вършат тактики за 2025 година, а ние тук още си седим в 2010 г.'', съобщи неговият събеседник в студиото автоинструкторът Йонко Иванов.
По думите му огромна част от водачите у нас не могат да карат на автомагистрала и би трябвало да се научат, а казусът със закупуването на книжки би могъл да бъде решен единствено с волята на обособените министерства.
"За шест месеца нещата биха могли да си дойдат на мястото, в случай че има волята за това'', сподели в умозаключение Йонко Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР