За мен е удоволствие и чест да бъдат тук и

...
За мен е удоволствие и чест да бъдат тук и
Коментари Харесай

Шефът на Украинския Червен кръст: БЧК беше първото национално дружество, което ни изпрати помощ

„ За мен е наслаждение и чест да бъдат тук и да мога персонално да ви благодаря за всичко, което направихте и продължавате да вършиме освен за Украйна, само че и за украинците в България, тъй като нашите хора са във вашите ръце “. Това сподели генералният шеф на Украинския Червен кръст Максим Доценко, който беше на двудневно посещаване в България, оповестиха от Българския Червен кръст.

" Българският Червен кръст беше първото национално сдружение, което ни изпрати филантропична помощ – към 300 тона. Но главната помощ е това, което БЧК продължава да прави за украинците в България, които са повече от 70 000. И това включва освен материална и финансова помощ, само че и психическа и психосоциална поддръжка, както и образования по български език, с цел да може да се улесни тяхната интеграция “, сподели още Доценко.

По време на визитата си той беше придружаван от бесарабската българка Ирина Бойчева, която е шеф „ Стратегически партньорства и интернационално съдействие “ в УЧК. „ За мен е изключително вълнуващо да бъда тук, тъй като освен имам опция да изкажа благодарността си, само че и да се върна обратно към своите корени, към страната на моите предшественици “, сподели тя, представена в известието.

Представителите на УЧК се срещнаха с Националния съвет на БЧК, с ръководителя акад. Христо Григоров и с генералния шеф проф. доктор Красимир Гигов, които връчиха на гостите почетен плакет. На среща с екипа на БЧК бяха показани дейностите по подкрепяне на украинските жители, получили краткотрайна протекция в България и намиращи се на територията на страната. Главният секретар доктор София Стоименова и заместител генералният шеф доктор Надежда Тодоровска сложиха акцент върху продължаващата поддръжка за фамилиите, работата по интеграцията на децата в български образователни заведения и партньорствата с разнообразни институции и организации. Представителят на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец Джеймс Белами, който управлява дружно с шефа на дирекция „ Мениджмънт на бедствията “ Ясен Сливенски Апела на БЧК в поддръжка на украинските жители в България, финансиран от МФЧК/ЧП показа другите посоки, по които се реализира подпомагането, както и дейностите, свързани с идния зимен интервал. Генералният шеф на УЧК срещна българската страна с активността на организацията и показа провокациите, пред които е изправена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР