За мен е удоволствие да отлича видни наши дейци на

...
За мен е удоволствие да отлича видни наши дейци на
Коментари Харесай

Президентът удостои с Почетен знак изявени дейци на културата, образованието и науката

„ За мен е наслаждение да отлича видни наши дейци на културата, образованието, науката и спорта. И шестимата наши сънародници се радват на необятно публично самопризнание и почитание ". Това съобщи президентът Румен Радев, който удостои с Почетен знак изявени дейци на културата, образованието и науката.

Радев разясни, че днешните лауреати са се посветили своята гражданска сила и упоритости в една обща посока, а точно развиването на България като съвременна, европейска страна с висок интелектуален и креативен капацитет.

" Вярвам, че вашето отговорно отношение към просперитета на обществото ни, към развиването на знаещи и можещи, здрави и духовно богати хора, освен ви сплотява, само че е насочно начало на вашите многочислени почитатели ", сподели още президентът Румен Радев.

Златка Ставрева, представител на наградените, акцентира, че те ще продължат да работят за триумфа на културата, образованието, на българските фолклорни обичаи, които ни водят надалеч.

Отличие беше връчено на Боряна Кадмонова, дълготраен изпълнителен шеф на Фондация „ Еврика ", за нейния важен принос към българската просвета, техника и предприемачество.

За неговия важен принос за развиването на висшето обучение, спорта и туризма с Почетния знак на президента беше почетен и президентът на Колежа по туризъм - Благоевград проф. Васил Жечев.

Почетният знак на президентът беше връчен и на изявения хореограф доцент Георги Хинов за неговия важен принос в региона на българското фолклорно танцово изкуство.

Диригентът на Академичен хор „ Ангел Манолов " към Национален студентски дом Маестра Дарена Попова беше отличена за нейния важен принос в развиването на българското хорово пеене.

Странджанската национална певица Златка Ставрева беше удостоена с Почетния знак на президента за своя важен принос в развиването на българското фолклорно певческо изкуство.

Сред отличените е и проф. д.ик.н. Стоян Денчев, учител и академик, за неговия важен принос за развиването и модернизацията на висшето обучение и във връзка неговата 70-годишнина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР