За мен е изключително удоволствие именно на Вас да предам

...
За мен е изключително удоволствие именно на Вас да предам
Коментари Харесай

Новият социален министър: Не обичам да си губя времето. Шалапатова обеща модернизация за всички

За мен е извънредно наслаждение точно на Вас да предам този пост. С тези думи досегашният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров се обърна към своя правоприемник - Иванка Шалапатова. В Министерството на труда и обществената политика (МТСП) се състоя гала по предаване и приемане на поста. По-рано днес мнозинството в Народното събрание утвърди кабинета " Денков-Габриел ", който беше формиран с мандата на " Продължаваме Промяната-Демократична България ".

Оставям МТСП в доста добра кондиция, сподели Лазаров. По думите му се познават с Шалапатова от преди години, когато тя също е работила в министерството. В рамките на тези дни Европейската комисия, дружно с МТСП, завърши работата по правенето на отчета по минималните приходи, разгласи още той.

Друго огромно предизвикателство беше обвързвано с промените и вложенията, към които МТСП има ангажимент по Плана за възобновяване и развиване, сподели също Лазаров. По думите му в тази тенденция има прогрес. Като триумф той уточни още, че МТСП е било първото министерство, което е разкрило процедури по Програма " Развитие на човешките запаси " (2021-2027) и тази за поддръжка на най-нуждаещите се. 

Лазаров сподели, че има построена мрежа от районни центрове за поддръжка за включване в пазара на труда. Възможностите за образование на възрастните в региона на цифровите услуги също беше нещо, което уточни той. Като различен триумф Лазаров означи обвързването на обществените помощи с линията на беднотия. 

Изцяло е приключена процедурата за осъвременяване на пенсиите от 1 юли по реда на настоящото законодателство, сподели също досегашният обществен министър.Лазаров акцентира като приоритет приемането на правилник в Кодекса на труда във връзка с отдалечената работа. От думите му стана ясно, че има направен план, който е показан за публично разискване. 

В края на изявлението си Лазаров още веднъж уточни, че атмосферата в министерството е " извънредно спокойна ", написа Българска телеграфна агенция.

Благодаря за напъните на всички сътрудници. Високо правя оценка вашата работа, сподели новият обществен министър. Шалапатова изброи правилата, от които ще се управлява в работата си - професионализъм, неприкритост, ясни резултати и успеваемост.

Не обичам да си изгубвам времето, сподели министърът. И добави, че заема поста с нови хрумвания за развиване. Шалапатова даде поръчка за модернизиране на обществената политика за всички възрастови групи.

Моят персонален аршин за триумф е усмивката на лицето на едно дете, увереността на родител - било то роден или приемен, на удовлетворението на човек от своята работа и претовареност, уточни министърът. 

Шалапатова разгласи, че ще се запознае с работата в МТСП и до две седмици, откакто направи разбор, ще показа пред медиите своя екип и целите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР