За мен Александър от Перник не е изчезналей така, най-вероятно

...
За мен Александър от Перник не е изчезналей така, най-вероятно
Коментари Харесай

Криминалист: Александър е отвлечен и допускам, че бащата е в час с нещата

„ За мен Александър от Перник не е изчезналей по този начин, най-вероятно е отвлечени позволявам, че бащата е в час с нещата. Ако имаше случай или беше избягал, щеше да се появи в радиус от няколко километра. “ Това казапо NOVA NEWSкриминалистът Иван Савов.

Според него престъпни психолози следва да проведат беседи с бащата. " В деня преди изгубването си Александър от Перник не е бил на учебно заведение. Тоестнямаме никаква гаранция, че не е изчезналпредишния ден и по безсъвестен мотив това да не е обявено от бащата. 95% се касае за похищение, би трябвало да се откри мотивътна похитителя, дали има користна или персонална цел ", съобщи той.

По думите му подозрение буди и това, че очевидци не удостоверяват бащата и синътда са се разхождали около Профилакториума.

„ Версиите на бащата се разминават всякога, щом бъде разпитан. За страдание, пропускът на сътрудниците е, че доста късно са почнали да работят с него. Може и някой от обкръжението на бащата да знае какво се е случило. Трябва от време на време да се усилва периметърът на претърсванията, като се организират и беседи с бащата. Трябва и да се ревизира държанието на детето последните дни и дали е имало нездравословен интерес към него в учебно заведение “, позволи криминалистът.

По информация на NOVA към този момент има постъпили сигнали, че 12-годишният Александър от Перник е забелязан в София и Радомир, катов момента полиция ревизира места и в двата града.

В столицата Министерство на вътрешните работи претърсваквартал " Люлин ", а по непотвърдена информация - и Южния парк.

От Министерство на вътрешните работи обаче акцентират, че в последните дни се ревизират голям брой сигнали от жители, като нито един от тях не е довел до откриването на детето.

Вече шестиден продължава търсенето на Александър от Перник, който изчезна предишния петък. Страдащото от аутизъм момче неведнъж е изпускано от взор, само че всякога за малко, показаха проверяващите.

Към момента няма данни, които да навеждат на мисълта, че детето е станало жертва на закононарушение. От полицията приканиха всеки, който счита, че е видял дребния Александър, да подава сигнала си непосредствено към 112, с цел да не се губи време.

В търсенето на Сашко се включиха няколко институции. Над 300 чиновници на Министерство на вътрешните работи вземат участие в акцията, в това число и чрезхеликоптер на „ Гранична полиция “с термовизионна камера на борда и следови кучета. Няколко отряда на Планинската избавителна работа (ПСС) също са на терен.

Общо 32-ма планински спасители със седем подготвени кучета обхождат региони, където има възможност да се намира Александър. Спасително-аварийни екипи от Столична община също се притекоха на помощ с високо проходима техника. Кметът на Перник Станислав Владимиров всеки ден обменя информация със основания щаб.

Армия от доброволци

Изчезването на Александър отключи вълна от съпричастност и още в първите часове щом казусът стана обществено прочут, в издирването му започнаха да се включват доброволци от Перник и други обитаеми места. Обединени отФейсбук групата, както и от общия радио канал в приложението Zello, те започнаха бързо да обменят информация в действително време.

И през четиритедни стотици от тях обхождаха града, покрайнините му и прилежащи села, проверявайки входове, изоставени здания и всевъзможни други обекти, за които може да се допусна, че се намира изгубеното дете. Освен урбанизираната част, група доброволци претърсваха гористите местности, получавайки препоръки от планинските спасители.

Част от доброволците оставяха пакетирана храна и вода на елементарно забележими места, с вярата това да помогне за оцеляването на 12-годишното момче. От няколко места даже звучеше обичаната му песничка Gummy Bear, защото, по информация на околните му, момчето е с форма на аутизъм и звуците от нея може да му подействат успокояващо.

Претърсвани бяха още региони към водни обекти, мостове, жп релси, хранилища, подлези и всевъзможни други места. И сега стотици от доброволците не престават да вземат участие в търсенето на терен, надявайки се да открият 12-годишното момче.

Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ активирасистемата AMBER Alert.

Всеки, който има значима информация, може да я подаде на дежурната част на полицията в Перник на телефон: 076/676370, както на незабавния номер 112.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР