В първия ден на месец май, който е почивен за

...
В първия ден на месец май, който е почивен за
Коментари Харесай

Топъл, но облачен ден

В първия ден на месец май, който е почивен за отбелязването на Деня на труда, облачността ще бъде забележителна.

 

На места, най-вече в планинските региони, ще има условия за превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, на моменти ще се усилва към момента и повече.  

 

Максималните температури ще бъдат най-вече сред 17° и 22°, в югозападните региони и по-високи. 

 

В четвъртък, 2 май, местата с дъжд ще се усилят, ще има и региони с гръмотевици. В петък и събота ще има условия за обилни превалявания и за мощни гръмотевични стихии. Валежи и гръмотевици няма да липсват и в неделя и понеделник.

 

На Великден температурите ще се покачат.

 

И през идната седмица честите превалявания ще продължат, само че с напредването ѝ слънчевите часове ще се усилват. Дъжд и гръмотевици ще има и по-късно към средата на месеца.

 

През първото десетдневие на май температурите ще бъдат близки до нормалните, осведомят от бТВ. Относително по-топло ще бъде при започване на десетдневието, а релативно по-хладно – през втората половина на интервала.

 

Ще бъде неустойчиво, през множеството дни с нараснала възможност за превалявания, съпроводени с гръмотевици, основно в следобедните часове.

Отначало дъждовно ще е най-вече в Западна и Централна България, а към 6-7 май – и в Източна. В обособени дни явленията ще са по-интензивни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР