За малко над 63 процента от населението идеалът за семейство

...
За малко над 63 процента от населението идеалът за семейство
Коментари Харесай

За повече от половината българи идеалното семейство е с две деца

За малко над 63 % от популацията идеалът за семейство е семейство с две деца - това сочат данните от извадково проучване на Националния статистически институт, разгласи шефът на дирекция " Демографска и обществена статистика " в Национален статистически институт Магдалена Костова на конгрес на тематика " Необратим ли е демографският срив в България ".

Според данните за 17 на 100 от популацията идеалът е семейство с три деца, а с едно дете - за малко под 8 %. Костова акцентира, че решаващият фактор човек да стане родител е финансовото положение:

" На второ място съществуването на подобаващ сътрудник и на трето място съществуването на подобаващи жилищни условия. Интересно е да се покаже и в действителност кои ограничения, държавни политики, съгласно хората биха им повлияли да имат още деца или деца по принцип. Това е качеството на здравните услуги и достъпът до тях, увеличение на средства за обществено подкрепяне, гарантиране на достъп до детските ясли и градини, понижаване на налозите на родителите според от броя на децата и унищожаване на подоходните граници, т.е. детски надбавки са всички ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР