За Кристиано Роналдо и Лионел Меси Ако не съм първият,

...
За Кристиано Роналдо и Лионел Меси Ако не съм първият,
Коментари Харесай

Игуаин посочи кой е по-добрият измежду Кристиано и Меси

За Кристиано Роналдо и Лионел Меси

Ако не съм първият, то най-малко съм вторият с най-вече мачове с и. Те са явления, само че в случай че би трябвало да предпочитам кой от двамата е по-добър, това е.

Също по този начин играх и с двамата най-хубави вратари за последните 20 години - и Икер Касийяс. Диего Армандо Марадона пък ме взе за Световното състезание. Изживях истории, за които даже не съм си представял.

За прехвърлянето си от Наполи в Ювентус

Това беше доста мъчно решение, тъй като знаех за всичко, до което щеше да докара то, само че нямах никакви подозрения. Тъкмо бях вкарал 36 гола за един сезон, само че макар че имахме много мощен тим, който играеше доста добър футбол, не успяхме да спечелим Скудетото. Платиха 94 млн. евро за мен, което беше чест. Това ми даде опцията да играя край в Шампионската лига още в първия ми сезон в, който се оказа и единствен в кариерата ми. Омразата на почитателите на? Получих огромна ненавист и доста обиди, само че кармата си свърши работата. Всичко се връща в живота. Неслучайно им вкарах 6 гола в 8 мача против тях.

За проваления трансфер в Арсенал

Когато отидох в, бях покрай това да заиграя за. Оттам ми споделиха, че не са ме купили, тъй като съм бил прекомерно безценен. Дни по-късно те заплатиха 80 млн. за! (смее се - б.р.)

За националния тим на Аржентина

Бях доста покрай това да играя за френския народен отбор. Раймон Доменек ме потърси. Тогава в тима играха Зинедин Зидан, Еманюел Пти и Дидие Дешан, само че не можех да предам сърцето си. Исках да играя за.

От всички пропиляни благоприятни условия за гол на финали най-зле се усещам за тази, която пропуснах самичък против вратаря в мача против Чили през 2016-а.

Играчи от други национални отбори са ни казвали, че в случай че са били постигнали същото като нас, на тях щели да им повдигнат скулптури. Ние играхме три финала и все пак ни подлагаха на критика. Хората би трябвало да ценят повече изминатия път, в сравнение с резултатите. Липсваше ми черешката на тортата - да печеля трофей, само че претърпяното от мен в никакъв случай няма да ми бъде отнето.

През 2017-а, когато Мондиал 2018 наближаваше, ми се обади, с цел да се завърна в националния тим. Този миг беше необикновен и напряко настръхнах.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР