За кражба на автомобил и пътен инцидент е задържан след

...
За кражба на автомобил и пътен инцидент е задържан след
Коментари Харесай

Задържаха след гонка 38-годишен на АМ „Марица“ 

За кражба на автомобил и пътен случай е арестуван след полицейска гонка 38-годишен от симеоновградското с.Константиново, осведомят от ОД на МВР-Хасково.

В 9,15 часа през вчерашния ден 20-годишен от харманлийското село Бисер подал сигнал в полицията, че е откраднат лекият му автомобил „ Фолксваген “, паркиран пред дома му. Малко по-късно през построено в Харманли контролно-пропусквателен пункт служители на реда забелязали движещата се кола и подали сигнал за инспекция със стоп-палка. Шофьорът не се подчинил и траял придвижването към Симеоновград, където още веднъж му е бил подаден от униформени сигнал за прекъсване. Шофьорът още веднъж не се подчинил и траял към Автомагистрала „ Марица “. Той бил последван от 3 служебни полицейски автомобила и на км 29- хванат. Изяснило се, че „ Пасат “-а ръководи 38-годишен, който отказал проби за алкохол и опиати, за което са му формирани актове по Закона за придвижване по пътищата.

В хода на работата се изяснило и, че на излизане от село Бисер с автомобила е направил пътно произшествие, като блъснал поредно две паркирани коли.

В хода на дейностите по следствието е бил разпитан и притежателят на „ Фолксваген “-а, който признал, че съзнателно подвел органите на реда, като е оповестил колата за открадната. Обяснил постъпката си с това, че я спазарил за пласиране със арестувания и получил капаро, само че като схванал, че е направил ПТП решил да я разгласи за открадната, защото към момента се водела на негово име.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава, прецизират от ОД на МВР-Хасково.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР