За коледни бонуси за магистратите и служителите в съдебната система

...
За коледни бонуси за магистратите и служителите в съдебната система
Коментари Харесай

20 млн. коледни бонуси ще си раздават в съдебната власт


За коледни бонуси за магистратите и чиновниците в правосъдната система тази година ще са нужни 20 257 058 лв., стана ясно от съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет през днешния ден, оповестява. Премиите ще са в размер на една и половина съществена заплата плюс сан. За профилираните съдии и прокурори ще има в допълнение до три заплати плюс сан.

Съдебните кадровици осигуриха през днешния ден нужните пари за спомагателните трудови хонорари. 6 300 043 лева от тях са от неразпределения размер по параграфа за заплати в правосъдния бюджет, а останалите 13 957 012 лева бяха обезпечени от бюджета на Висш съдебен съвет и от перата за прехрана и за придобиване на дълготрайни материални активи, прецизира lex.bg.

Административните ръководители на съдилищата и прокуратурите ще би трябвало да се съобразят с критериите в разпоредбите при разпределяне на
бонусите. Те не се изплащат, в случай че магистратът е наказан на затвор, или в случай че е осъден дисциплинарно. Освен това магистратите би трябвало да са получили по-висока оценка от " приемлива " на последната препоръка. Обикновено всички получават единствено положителни и доста положителни атестации.

Тази година коледните
бонуси за магистратите са по-високи спрямо 2019 година Тогава бюджетната комисия на Висшия правосъден съвет реши, че сумата не може да надвишава една съществена заплата с възнаграждението за съответния сан. През 2018 година пък наградата беше 43.5% от главната заплата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР