За какво да внимаваме на плажа, как да избегнем опасните

...
За какво да внимаваме на плажа, как да избегнем опасните
Коментари Харесай

За какво да внимаваме в морето - съветите на спасителите

За какво да внимаваме на плажа, по какъв начин да избегнем рисковите феномени и по какъв начин да подходим при евентуална заплаха - препоръки дават спасителите на плажа.

През последните години водно-спасителната работа на БЧК регистрира под 100 удавяния и се стреми да понижи жертвите до най-малко. Хората да плажуват на местата, където има водни спасители - каквото и да се случи, те ще съумеят да оказват помощ, прикани Марио Бързачки от Водно-спасителна работа на БЧК в " Денят стартира ".

" Инцидентите, които се случват, са по две аргументи -надценяване на личните благоприятни условия и подценяване на обстановката в морето. Влизайки във водата, каквито и талази да има, не е проблем. На сушата постоянно някой може да ни помогне, във водата обаче - е. Паниката, която настава, обгръща цялата мускулатура и спасителите са тези, които имат помощни средства, с които да окажат подпомагане ", разяснява той.

По думите му над 80% от летовниците подценяват обстановката във водата, в това число не слушат предизвестията на спасителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР