За живота, радостите и трудностите на възрастния човек разказват 66-годишната

...
За живота, радостите и трудностите на възрастния човек разказват 66-годишната
Коментари Харесай

Пенсионерите разказват: Животът, радостите и трудностите на възрастните хора

За живота, насладите и компликациите на възрастния човек описват 66-годишната Светла Стефанова и 72-годишният Пламен Семерджиев. Срещаме ги на разходка в градинката пред Народен спектакъл " Иван Вазов ", където споделят за хубавите и неприятните страсти от своето всекидневие.

Голямото преимущество на пенсионирането е, че човек се отървава от отрицателните хора, с които непредпазливо е работил и е трябвало да търпи в дадени обстановки, разяснява Стефанова. Засега с изключение на възрастта, никакви други компликации нямам в всекидневието си, означи Семерджиев. Щом съм на крайник, значи съм добре, добави той с усмивка.  

Днес те имат празник - означаваме Международния ден на възрастните хора. Тази година общата тематика е „ Устойчивостта на възрастните хора в изменящия се свят “, a 1 октомври е избран за Международен ден на възрастните хора от Общото заседание на Организация на обединените нации на 14 декември 1990 година, информират от организацията.
Животът на възрастния

Светла Стефанова и Пламен Семерджиев имат друго мнение за това какво е да си пенсионер.  

Голямото преимущество на пенсионирането е, че човек се отървава от отрицателните хора, с които непредпазливо е работил и е трябвало да търпи в дадени обстановки, разяснява Стефанова. Друг позитив съгласно нея е, че разполагаш с времето си и правиш това, което ти е прелестно , когато ти е прелестно. Негативното за някои пенсионери е финансовата страна. Прави й мощно усещане неприятното отношение към възрастните. Когато ние бяхме млади, имахме почитание към възрастните, в този момент това нещо просто го няма, добави тя.

Засега с изключение на възрастта, никакви други компликации нямам в всекидневието си, означи Семерджиев. Щом съм на крайник, значи съм добре, добави той с усмивка. 

Въпреки провокациите от всекидневието, пенсионерите съумяват да намерят време да вършат приятни за тях неща. 

Обичам да си разхождам кучето, да се грижа за къщата и за децата, доколкото мога, показа Светла Стефанова. Тя даде и съвет на младежите – да не се отчайват. По думите й политическата и икономическата обстановка изкуствено се нагнетява и се основават отрицателни настроения.

През свободното си време Пламен Семерджиев обича да се разхожда и да се среща с другари в границите на рестриктивните мерки, подбудени от COVID-19. Последното, което го е зарадвало, са неговите внуци, които са му гостували от Германия. Той пожела на младото потомство да бъдат по-смели и по-напористи, да не се поддават на нездравословни въздействия като опиати и алкохол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР