За извънредните парламентарни избори на 2 октомври кандидатите за народни

...
За извънредните парламентарни избори на 2 октомври кандидатите за народни
Коментари Харесай

В област Търговище в шест секционни избирателни комисии ще се гласува с две устройства

За изключителните парламентарни избори на 2 октомври претендентите за народни представители в 28-ми МИР – Търговище, са общо 126. Те ще се конкурират за четирите мандата в изборния регион, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) юрист Диана Игнатова.  

От РИК показаха, че броят на имащите право да гласоподават в петте общини на региона, съгласно изборните описи, е 117 136. Преди дни в региона дойдоха общо 118 900 хартиени бюлетини, които към този момент са предадени на общините. 

В изборния регион за провеждането на вота на 2 октомври ще бъдат образувани общо 267 секционни изборни комисии. От РИК прецизират, че ще има и 8 преносими секции, а в двете лечебни заведения - в Търговище и в Омуртаг, ще бъде разкрита по една секция. За протичането на избора в комисиите са ангажирани 2101 души, други 56 индивида ще обслужват мобилните секции.

Машинен избор ще има в 163 секции, в шест секции ще има по две устройства, конкретизира Игнатова. 

По думите на ръководителя на РИК предизборната акция в област Търговище е протекла в спокойна конюнктура. Има регистриран един сигнал за слагане на нерегламентирани пропагандни материали. Както и още един, по същия мотив, по който следва приемане на решение на РИК. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР