За изборите, как да се проведат те, каква формация липсва

...
За изборите, как да се проведат те, каква формация липсва
Коментари Харесай

Николай Дренчев пред Tribune: Европейската тема ще остане на заден план на изборите

За изборите, по какъв начин да се проведат те, каква групировка липсва на политическата сцена и за какво посланията за предварителните парламентарни избори у нас ще изместят тези за евровота Tribune.bg беседва с народния представител Николай Дренчев.

Г-н Дренчев, по какъв начин ще се развият нещата оттук нататък, избори по кое време?

Нямам концепция. Виждам, че другите политически субекти имат друго виждане по въпроса.

Две в едно или поредно да се проведат изборите?

Някои считат, че избори две в едно ще са по-благоприятни за техните политически обединения, а други - в противен случай.

Вашето мнение?

Аз мисля, че националните избори ще изместят европейските като послания и в случай че са две в едно. При всички случаи,  даже и да не съвпаднат в границите на една-две седмици акциите ще бъдат общи. Фактически ще се случи това, че европейската тематика и геостратегическото бъдеще на страната ще остане на назад във времето заради конюктурни вътрешно-политически проблеми, с които ще се замерят политическите субекти.

Виждате ли министър Тагарев като спънка за ротацията?

Не, съмнява ме, че това би могло да бъде главният проблем. Евроатлантическата ориентировка, която той изповядва и готовността да пожертва нашите лични отбранителни запаси в името на това да се подкрепи Украйна, се проповядва и от ГЕРБ, и номинираният от тях Христо Гаджев за предстоящ министър на защитата. Той имаше същите визии по този въпрос.  

Какво ни чака на изборите?

Виждам, че въпреки народът да е неудовлетворен от политическото си посланичество в Народното събрание, идващият парламент ще повтори почти същата настройка. Основният проблем е,  че към момента политическите субекти не са формирали посланичество, от което българският народ се нуждае и каквото би припознал.

Какво липсва на политическата сцена? Обявихте, че ще се ангажирате с нов план?

Един национализъм, родолюбие с човешко лице и внимание към всички български жители. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР