За идните дни и за този сезон водата за напояване

...
За идните дни и за този сезон водата за напояване
Коментари Харесай

Вода за напояване тази година има, успокояват Танева и Ревизоро

За идните дни и за този сезон водата за напояване на земеделците ще бъде обезпечена . Това увериха земеделският министър Десислава Танева и екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро на брифинг в Министерство на околната среда и водите.

Пресконференцията е отговор на терзанията на аграрни производители, изясни Десислава Танева . Настоящата година е извънредно сложна поради сушата е последица от изменението на климата, по думите на Танева, а сушата и засушаването имат голямо въздействие върху останалите производства, и бранш Плодове и зеленчуци. Независимо от тази обстановка по всички от язовирите за напояване няма да има никакъв драматизъм с това . В тази посока са и новите политически послания на Европейския съюз със Зелената договорка, разясни земеделският министър.
 Ревизоро пази водата за хората, няма да дава за малини и къпини
Ревизоро пази водата за хората, няма да дава за малини и къпини

Той предизвести, че ще има съществени проблеми със земеделците

От своя страна екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро уточни, че с митинги язовир не се цялостни, това става с рационално ръководство и понижаване на загубите . Той даде за образец Сливен, където, с цел да имат вода хората, се черпи малко от язовир " Жребчево ", а останалото количество вода идва от сондажи. Преценява се какво количество вода да дадем през август месец, в случай че тази година за следващ път не върви, следващата година ще пазим водата за жителите, акцентира Ревизоро.

Той регистрира, че язовир " Тича " е цялостен на 41%, а " Ястребино " е цялостен на 20-26%. Затова Ревизоро прикани хората да пестят вода и да знаят по какъв начин да я разходват . Екоминистърът посъветва бизнеса да си създадат да си вършат лични сондажи, с цел да стигне питейно-битовата вода за всички в идващите две години.
 Ревизоро ревизира запълването на язовирите „ Студена “ и „ Дяково “
Ревизоро ревизира запълването на язовирите „ Студена “ и „ Дяково “

В язовир " Студена " наличният размер е 21,675 млн. куб. м

" Всичко е ориентирано не с цел да я пестим за нас си, а с цел да издържи за по-дълго време ", изясни Емил Димитров и дефинира като неистина информациите , че се точат язовирите за ВЕЦ-овете. По никакъв метод не се отнасяме неуважително към земеделците, безапелационен бе екоминистърът, само че уточни, че синхронът сред институциите е сложен.

Той увери, че Южното Черноморие има вода за две години напред. Ревизоро посочи, че в случай че тази зима е суша, следващата година ще имаме проблем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР