За г-н Рашков ще кажа, че аз уважавам българските институции.

...
За г-н Рашков ще кажа, че аз уважавам българските институции.
Коментари Харесай

Гешев: Нищо, което казва Рашков, не е вярно

" За господин Рашков ще кажа, че аз почитам българските институции. Избягвам да разясня, тъй като войната в българските институции, нормално я заплащат българските жители с цената на взрив на престъпността. Както на всички стана известно, нормално нищо, което споделя господин Рашков, не е правилно. " Това съобщи пред публицисти основният прокурор Иван Гешев във връзка вчерашните изказвания на служебния министър на вътрешните работи, че обвинител №1 е иззел остаряло следствие против министър на ГЕРБ.

Главният прокурор направи изказването си пред медиите на площад " Бански " в София, където участва на откриването на бюст-паметника на американския президент Удроу Уилсън, именуван още " Спасителят на България ".

Вчера служебният вътрешен министър Бойко Рашков разяснява, че основният прокурор е иззел остаряло следствие против някогашен министър на ГЕРБ. Според Иван Гешев има риск за отбраната на очевидците против мафията.

" Посочили сме рисковете, надяваме се да не се случат. В Народно събрание споделих, че отговорността няма да се носи от прокуратурата. Отговорността от момента, в който влезе законът, е в изпълнителната власт, в лицето на министъра на правораздаването. Аз съм привикнал от 1994 година под промяна да се схваща заличаване на работещи структури. Това не е вест за мен ", съобщи той във връзка прекосяването на Бюрото по отбрана към министерството на правораздаването.

" Точно това е казусът със отбраната на очевидците, това, че законът е писан на коляно, с бързане. Този закон, дружно със закона на бюджета, е най-важният закон в страната. Защото по този начин се оказва - в последните часове на Народното събрание се приема закон, с който се мести Бюрото по отбрана от една конструкция в друга ", добави Гешев.

Той съобщи, че не се интересува от това какво ще се случи с защитата му, откакто беше признат новият закон за НСО.

" Прочетох в някои уеб сайтове, че ще се одобряват закони против прокуратурата и против Гешев. Надявам се това да не е по този начин ", сподели той.

Според него това би било доста тъжно за господство на правото, за демократичните полезности и за държавността в България. " Може би е алегорично, че в днешния ден, по самодейност на Асоциация на прокурорите се открива монумент на приятеля на България, 28-ия американски президент Удроу Уилсън, за който съм сигурен, че не доста българи знаят. Те би трябвало да знаят, че може би с помощта на него и на други хора България съществува в сегашните си граници ", разяснява Гешев откриването на паметника на президента Уилсън.

По думите му единствено дружно и обединени можем да създадем нещо в посока на страната си, това, което са желали стотици хиляди българи, които са починали за нея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР