За финансовия министър Владислав Горанов има два сценария за допълнителен

...
За финансовия министър Владислав Горанов има два сценария за допълнителен
Коментари Харесай

Горанов иска Информационно обслужване да отговаря за киберсигурността

За финансовия министър Владислав Горанов има два сюжета за спомагателен потенциал от скъпо наети IT чиновници. Те могат да съветват обособените звена по какъв начин да поддържат по-добра киберсигурност, сподели Горанов пред публицисти след конгрес по киберсигурност.
Единият е обвързван с обезпечаването на по-високи хонорари в Държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ), в която лимитиран брой хора да бъдат с доста по-високи хонорари, съответни на пазарните действителности.
Другото, върху което работим и тече спор в българския парламент е възлагането на " Информационно обслужване " да поддържа сериозните инфраструктури и огромните системи и да се трансформира в интегратор на огромните държавни системи.
По този метод се интегрира по модела в Австрия, в Германия - една огромна държавна компания, която носи отговорност освен за изборите, както в последните години е традиция, само че и във връзка с поддръжката на сериозна инфраструктура.
В това звено могат да се наемат такива хора, които да бъдат скъпо платени и да дават отговор на стандартите на актуалните провокации на киберсигурността и електронното ръководство, предложи финансовият министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР