За фалшифициране на оценки и ЮЗУ разбрах към есента на

...
За фалшифициране на оценки и ЮЗУ разбрах към есента на
Коментари Харесай

Доц. Стефан Дечев коментира кой стои зад корупционните практики в ЮЗУ

За подправяне на оценки и ЮЗУ разбрах към есента на 2023 година Отне ми месеци да направя информации и да установя броя на импортираните оценки в основната книга. Разпознавам подписа си под оценки, които не съм подписа. Това съобщи доцент Стефан Дечев, някогашен учител в ЮЗУ в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

По думите му става дума за 16 случая. И добави, че е изпратил сигнал на 1 декември 2023 г. 

Обърнах се към Антикорупционния фонд, които ми спомагаха. По случая се работи постепенно, тъй като единствената заслуга нещо да се направи е на медиите. На 6 декември разгласих сингала, дружно с 16-те фотографии.На 6-7 декември сигналът заля медиите. На 8 декември излиза минстерска заповед за начало на инспекция, която стартира на 11 декември, уточни доцент Дечев.

По думите му и темповете на прокуратурата не са такива, каквито би трябвало да бъдат. " Би било доста неприятно, в случай че тези, които се занимават със случая са ученици на Правно-историческия факултет ", сподели още той.

Дечев добави, че инспекцията се прави в интервала 11-13 декември. " На 12 декември съзнателни хора ми изпращат два протокола готови на 12 декември преди края на работния ден. Горният протокол е подправен, с цел да бъде показан на проверяващите ", означи доцент Дечев. 

Дечев бе безапелационен, че в схемата вземат участие сегашният ректор проф. доктор Николай Марин, някогашният ректор на Правно-историческия факултет, както и предходният ректор Борислав Юруков. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР