За евроизборите на 26 май избирателите могат да проверят номера

...
За евроизборите на 26 май избирателите могат да проверят номера
Коментари Харесай

Как да проверите в коя секция можете да гласувате

За евроизборите на 26 май гласоподавателите могат да ревизират номера на изборната си секция и мястото, в което би трябвало да гласоподават, в интернет, с SMS или по телефона.

Интернет справката може да бъде направена на уеб страницата на основна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване “. Там могат да се подават заявки за гласоподаване по сегашен адрес, както и удостоверения за гласоподаване на друго място. Това е допустимо след идентификация с електронен автограф.

Проверка за изборната секция може да се направи и с SMS, който би трябвало да бъде изпратен на 18429. Номерът е обединен и за трите мобилни оператора - А1, Теленор и Виваком. Цената на един SMS e 25 стотинки без Данък добавена стойност. В текста търсещият информация би трябвало да запише само десетте числа на ЕГН-то си. Системата връща отговор с номера и адреса на изборната секция.

Третият метод за приемане на информация за секцията е по телефона. Номерът е 0800 1 4726 ( " 0800 1 GRAO " ), като позвъняването е гратис за цялата страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР