За едва няколко часа общата пазарна капитализация на крипто пазара

...
За едва няколко часа общата пазарна капитализация на крипто пазара
Коментари Харесай

Сроковете за спот ETF в биткойн изтичат, а това изнерви и срина пазара

За едвам няколко часа общата пазарна капитализация на крипто пазара падна с над 7.5% до 1.7 трлн. $, а цената на крипто валути като биткойн, етър, солана и кардано понижа с сред 7 и 15%. Причината е че започнаха да се появяват подозрения по отношение на евентуалното п, който до момента бе считан за даденост и " 90% сигурен " по думите на Bloomberg анализатора Джеймс Сейфарт. Миналата седмица Reuters заяви, че биткойн ETF може да бъде утвърден " вторник или сряда ", базирайки се на свои източници. Вече е сряда и на пазара се усеща огромна раздразнителност и волатилност.
Спада в цената на Биткойн след публикуването на отчета на Matrixport
Над 400 млн. $ на трейдъри оптимисти за повишаване на цените бяха " изтрити " от пазара. Катализаторът на всичко това е компанията за финансови услуги Matrixport, която съобщи в свои отчет, че чака SEC да отхвърли всички заявки за ETF този месец. От спада може да си дадем сметка какъв брой включено в цената е било това събитие досега и за настройките на трейдърите, които спекулират с новините по отношение на наближаващия халвинг и резултата му върху майнинг промишлеността, както и бъдещето приемане на спот ETF. Matrix on Target projects a January rejection for Bitcoin Spot ETFs by the SEC, cautioning traders to hedge long exposure. With Chair Gensler`s skepticism towards, a potential -20% price drop is anticipated upon denial, though a positive end-of-2024

- Matrixport (@realMatrixport)

" Ние имаме вяра, че всички приложения не дават отговор на сериозно условие, което би трябвало да бъде изпълнено преди утвърждението на SEC. Това може да бъде изпълнено до второто тримесечие на 2024 година, само че чакаме SEC да отхвърли всички оферти през януари. " отхвърлят упованията за скорошно приемане от Matrixport.
Реклама
Въпреки че напрежението се реже с нож, Galaxy & Invesco, едни от дузината чакащи техния спот биткойн ETF да бъде утвърден, пуснаха видео с цел да отпразнуват педнадесетия рождения ден на биткойн. В X(twitter) мнозина разясняват, че огромното повишаване на цените от през вчерашния ден и внезапният спад от през днешния ден целят само да унищожават огромна част от отворените позиции на пазара и намират това за здравословно.

Aкциите на MicoStrategy, компанията пионер в притежаването на биткойн, се търгуваха с 9% нарастване преди отварянето на пазара и макар спада на цената на биткойн остават постоянни. Според данни от Coindesk са осъществили 372% облага за последната година и са едвам 10% по ниско от най-високото си равнище от 2021. JUST IN: Galaxy & Invesco Spot ETF applicants release video celebrating Bitcoin`s birthday.

В разгара на предварителното очакване и скептицизма за одобряването на първият борсово търгуван фонд (ETF) за Bitcoin в Съединени американски щати, известният критик на Bitcoin и последовател на златото Питър Шиф предизвести феновете на BTC да внимават с желанията си. В обява в X, Шиф съобщи, че ETF-ите за Bitcoin могат да имат пагубно влияние върху цената на BTC, като обещанието за ETF, котиран в Съединени американски щати, поддържа цената и спекулативния интерес към Bitcoin в продължение на години. Той предсказва упадъка на Bitcoin от години, само че всяко предсказване се оказва неверно. Неговият туит провокира реакции от бранители на BTC, които подсетиха, че по този начин както ETF за злато не понижи търсенето на същинско злато, по този начин и ETF за Bitcoin ще подтиква пазара на BTC. Be careful what you wish for. The promise of a U.S. listed spot has been supporting the price and speculative demand for years. Once the ETFs are launched and the highly anticipated institutional and other new investor demand does not show up, look out below!

- Peter Schiff (@PeterSchiff)
Реклама
Докладите до момента предсказваха утвърждение на първият ETF за Bitcoin до 2 януари, само че това не се случи. С приближаването на крайния период на SEC на 10 януари за решение, оптимизмът на пазара се трансформира в песимизъм, подсилен от слабостта в акциите на крипто миньорите и продажбите на свързани с крипто акции в Съединени американски щати. Анализаторът на ETF от Bloomberg - Ерик Балчунас, който беше в челните редици на дебата за ETF за Bitcoin, към този момент счита, че към момента има дребен късмет SEC да отхвърли кандидатурите още веднъж.
Свързани публикации Честита крипто Нова година - биткойн мина 45 хиляди $ 2 януари 2024, 12:04 Защо биткойнът е повишен с съвсем 150% тази година 20 декември 2023, 11:13 На хоризонта се задава и ETF в етер, а цената му към този момент е твърдо над 2000 $ 20 ноември 2023, 14:35 Големите очаквания: Защо всички чакат спот ETF върху биткойн 27 октомври 2023, 07:45
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР