За една нощ циганска банда от Карлово сътвори 8 престъпления.

...
За една нощ циганска банда от Карлово сътвори 8 престъпления.
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Банда цигани безчинства и граби коли и къщи цяла нощ в Карловско

За една нощ циганска тайфа от Карлово сътвори 8 закононарушения. В понеделник през нощта група от трима роми с главатар Бирхаяд А., с прякор Хаяд, почнали да правят куп зулуми. Опитали се да откраднат кола от родния си град, разрушили я само че не съумели да я отмъкнат.

След това разрушили друга и я подкарали към село Песнопой. Там автомобилът аварирал и ромите го зарязали. После те разрушили „ Фолксваген “, благосъстоятелност на военнослужещ. Задигнали колата и документите на притежателя.

В село Песнопой тримата проникнали в къща, в която спали стопаните, и откраднали 300 лева, 300 евро, три телефона, 2 преносимия компютър и ключовете за фамилния автомобил, който също отмъкнали.

Потеглили към село Иван Вазово, само че по пътя аварирали на мост и едвам не се претрепали в дере. Изоставили колата и откраднали трета, също паркирана на улицата.

Снощи въпросната кола е била открита в циганския квартал „ Столипиново “ в Пловдив.

В Карлово са задържани двама от бандата. Единият – малолетен, на 17 години, а другият на 18.

В момента, в който полицейските коли на карловските ченгета спрели в махалата, тарторът Хаяд бил в комшии и видял какво се случва. Той избягал и се скрил в гората. Тази заран се е предал самичък на полицията.

Хаяд е престъпно проявен и е лежал в пандиза. Той и единият от другите двама задържани роми са братя.

Тримата са задържани. Очаква се прокуратурата да изиска 72-часова мярка за неотклонение. Бандата е разследвана от карловските ченгета за остарели закононарушения, главно обири.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР