За една нощ нещата се промениха толкова много, че можехме

...
За една нощ нещата се промениха толкова много, че можехме
Коментари Харесай

На американските тийнейджъри им писна и си направиха медии сами

За една нощ нещата се трансформираха толкоз доста, че можехме да приказваме единствено за политика " - това се е случило в учебното заведение на 15-годишната Оливия Зелцер след изборите за президент на Съединени американски щати през 2016 година Много от съучениците ѝ в Санта Барбара, Калифорния са деца на незаконни имигранти и изборът на Доналд Тръмп за президент ги е стреснал. Личното доста бързо се е трансформирало в политическо.

" Този голям интерес към новините и политиката съответствува със също толкоз голяма дупка в медиите ", споделя Оливия пред Teen Vogue. " Традиционните медии се пишат от и за по-възрастни хора и, за злощастие, рядко доближават моето потомство ".

През февруари 2017 година тя основава theCramm – уебсайт, който всекидневно споделя значимите вести от света на връстниците ѝ. Всяка заран Оливия става в 5, с цел да изчете огромните медии като BBC, CBS, NBC, The New York Times, Politico и Reuters с вярата да даде на читателите си " позиция без предубеждения ". Събира към 30 заглавия и ги разпределя по тематики, преди да напише личното си наличие, което цели да направи новините " налични, информативни и елементарно смилаеми ". Оливия работи с сътрудници, както и ръб на съветниците от " доверени възрастни ".

Скорошно изследване на Common Sense Media демонстрира, че 78% от американските юноши на възраст сред 13 и 17 намират за значимо да наблюдават новините; те са по-склонни обаче да ги намират през обществените мрежи. Същите тези младежи, следящи обществените мрежи, е по-вероятно да бъдат цивилен дейни и да обменят отзиви с хора, израснали в разнообразни от тях условия. Този аспект ги отличава от другите генерации, които нормално попадат в " мехур " от единомислещи във " Facebook " и " Туитър ", като по този начин мненията им закостеняват.

Медията е посланието

theCramm не е друг единствено поради лекия си за четене стил; той е и медия, която фактически може да доближи до младежите.

View this post on Instagram
gregory SMH dude that’s not what actual nice guys do _ _ _ tags: #intersectional #blacklivesmatter #transgender #queer #activist #consent #lgbt #protecttranskids #muslimrights #prochoice #stereotypes #loveislove #misogyny #privilege #sexism #racism #ableism #oppression #socialjustice #reproductiverights #homophobia #blackgirlmagic #latinx #indigenousrights #oppression #activism #poc #girlpower

A post shared by 31.4k woke peeps
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР