За една година от началото на строителните работи са изпълнени

...
За една година от началото на строителните работи са изпълнени
Коментари Харесай

Прокопани са две трети от тунел Железница на АМ Струма

За една година от началото на строителните работи са изпълнени две трети от изкопа и първичната обшивка на тунел "Железница " на Автомагистрала "Струма ", оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ". Първичната обшивка на оборудването от южната страна е достигнала 790 м лява тръба и 706 м за дясната. От северната са изкопани 680 м дясна и 670 м лява тръба.

Тунел "Железница " се построява по нов австрийски способ като се прокопават към метър и половина - два във всяка тръба и посока на денонощие, а незабавно по-късно се прави първичната обшивка на оборудването с крепежни детайли, пръскан бетон и анкери. Строителните действия започнаха през октомври предходната година и на обекта се работи непрекъснато, показват от пътната организация.

"Железница " е най-дългият пътен тунел изграждан до момента у нас. Ще разполага с две обособени тръби за придвижване в посока, като дължината на всяка ще е към 2 км. Съоръжението ще бъде с всички нужни системи за енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика и т. н.

Паралелно се построява и мост при директното трасе преминаващ над р. Суха река с дължина 108 м, подпорна стена при непосредствено трасе, както и мост над р. Суха река с дължина 24 м дружно с обслужващ тунелен път при Южния портал на тунела откъм гр. Симитли, хеликоптерна площадка, промяна над р. Суха река.



Проектът за строителството на тунела се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура ". Стойността на контракта за строителството е 185 370 370, 37 лева без Данък добавена стойност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР