За драстично нарушаване на Закона за класифицираната информация от страна

...
За драстично нарушаване на Закона за класифицираната информация от страна
Коментари Харесай

От ГЕРБ сигнализират главния прокурор и ДАНС за теч на секретна информация в администрацията на президента



За фрапантно нарушение на Закона за класифицираната информация от страна на президентската институция, алармират от ГЕРБ. Нещо повече сигнали за това

Става въпрос за секретна шифрограма от посолството на България във Вашингтон, в която се вижда като адресат началникът на кабинета на президента Иво Христов. Това стана ясно по на брифинг в Народно събрание.

„ Този факт навежда на доста съществени терзания във връзка с това дали в администрацията на президента се съблюдава Закона за класифицирана информация “, съобщи Антон Тодоров от ГЕРБ. „ Вчера сме уведомили основния прокурор, ръководителя на ДАНС и ръководителя на ДИКСИ дали им нарушение на Закона за класифицираната информация “, уточни депутатът.

Той изясни, че секретната шифрограма е от 26 февруари 2017 година, когато страната е ръководена от служебното държавно управление. „ Отнася се за извършени диалози на посланика Тихомир Стойчев с представители на корпорацията, производител на изтребителите Ф16 “, посочи националният представител. „ Това, че Иво Христов няма достъп до класифицирана информация се удостоверява от отговор на мое запитване до комисията ДИКСИ “, изясни Антон Тодоров.

„ Предвид на изключително сензитивната тематика и диалозите с корпорацията дали човек, който е отказал да се подложи на процедура за допуск, е чел този конфиденциален документ и дали не можем да предположим, че в някаква посока е изтекла информация “, попита той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР