За допълнително успокоение и да се спре спекулата, ще предложа

...
За допълнително успокоение и да се спре спекулата, ще предложа
Коментари Харесай

Горанов: Ще предложа на митниците да поръчат външен одит на системата си

За в допълнение утешение и да се спре спекулата, ще предложа на сътрудниците от Агенция " Митници " да възложат един външен одит, примерно от осведомително обслужване, тъй като приказваме за високо софтуерни тематики. Това сподели финансовият министър Владислав Горанов в коридорите на Народното събрание по отношение на отчета на ДАНС централизираната акцизна система (БАЦИС) и добави, че установените недостатъци са отстранени.

Всички ограничения, които са установени тогава като вероятни недостатъци, тъй като в отчета на ДАНС, няма съответни данни за осъществени закононарушения или за отклонение от заплащане на налози, а разбор на системата като функционалност и евентуални опасности, които би трябвало да бъдат отстранени и от дълго време са отстранени. Много от дълго време съм чел отчета и всичко, което е трябвало да предприемем на неговата база, е подхванато доста от дълго време, посочи Горанов.

„ Всяка система крие опасности да бъде пробита от вън. Ние не сме вървели след събитията. Доволен съм от метода, по който действа тя, макар че битката против контрабандата е безспирна и би трябвало да продължава всеки ден “, добави финансовия министър.

" Това е опит да се извърши със наличие претекстът за вота на съмнение, релативно нескопосано съгласно мен. Не прави чест на опозицията, че когато го изиска, не сподели цялата истина “, добави Горанов. От тук няма да излезе нещо, което чакат като мотив от опозицията и разясни, че по отношение на 2014 година 2017 година приключила с 6,5 милиарда лв. повече доходи. " Още когато го сътвориха сътрудниците от ДАНС се чудех за какво са решили да бъде конфиденциален. Аз нямам терзания, нито преди нито в този момент ", добави още финансовия министър. Горанов добави още, че системата е основана в първия мандат на ГЕРБ и попита по какъв начин по време на Тройната коалиция се е осъществявал контролът на акцизни артикули.

Финансовият министър сподели още, че в понеделник ще се организира изключително съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и на бюджетна комисия, с цел да се разиска какво е подхванато през 2016 година и по какъв начин действа системата и добави „ От към 27 % данъчни доходи като дял от Брутният вътрешен продукт за 2014 година в 2017 година приключваме с 29,5 % - значат единствено едно – по-голяма събираемост “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР