За днес в Софийския градски съд е насрочен процесът, който

...
За днес в Софийския градски съд е насрочен процесът, който
Коментари Харесай

ГЕРБ се изправя в съда срещу Рашков днес

За през днешния ден в Софийския градски съд е плануван процесът, който партия ГЕРБ заведе против някогашния вътрешен министър Бойко Рашков. Искът на партията на Бойко Борисов е за 100 000 лева Той бе заведен поради след изказванията на Рашков като министър за парите от автомагистрала " Хемус ". 

" На 4 януари ГЕРБ стана обект на обществено злепоставяне посредством погрешни изказвания, изречени от Бойко Рашков пред представители на редица медии. ПП ГЕРБ съобщи, че ще отбрани правата на хилядите си членове и симпатизанти от лъжите на Бойко Рашков в българския съд ", обяви шефката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова. Тя изясни, че искът е за породени неимуществени вреди. Ако завоюва, ГЕРБ има намерение да ги дари на деца на чиновници на Министерство на вътрешните работи, изгубили живота си при осъществяване на служебните си отговорности.

ГЕРБ заплаши, че ще заведе иск против Рашков след изказванията му, че  " сред 30 и 40% от парите, превеждани предплатено на представяли се за строители на Автомагистрала " Хемус ", са се насочвали към ГЕРБ ".  " За следващ път Бойко Рашков лъже и хвърля в публичното пространство обвинявания без да уточни доказателства за тях! Нека потвърди изказванията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си! ", заканиха се от ГЕРБ след изявлението на министъра.

Рашков изясни пред " Сега ", че той няма да се яви на делото, само че юристът му ще е там.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР