За дизеловите автомобили все още има бъдеще, при условие че

...
За дизеловите автомобили все още има бъдеще, при условие че
Коментари Харесай

Меркел: Дизеловите коли все още имат бъдеще

За дизеловите коли към момента има бъдеще, при изискване че автомобилостроителите създадат някои усъвършенствания. Това съобщи през днешния ден немския канцлер Ангела Меркел, представена от ДПА.

Милиони немски водачи са изправени пред неопределеност, откогато по-рано тази година съдът позволи на градовете за не разрешават дизеловите коли в някои зони като мярка против замърсяването на въздуха.

Идната седмица държавното управление ще разгласи ограничения за понижаване на нездравословните излъчвания, като в същото време задържи колите на пътя, сподели Меркел в седмичното си послание.

" Това ще докара и до по-добро приемане на дизелите ", означи канцлерът, предупреждавайки, че ще бъдат нужни още доста години, до момента в който нови автомобилни технологии бъдат въведени напълно.

Дизеловите коли попаднаха в центъра на вниманието през септември 2015 година, когато Фолксваген (Volkswagen) призна, че е конфигурирал манипулиращ програмен продукт на свои дизелови модели, с цел да фалшифицира резултатите от тестванията за отработени газове. Скандалът раздруса немското автомобилостроене и нанесе удар върху публичната настройка по отношение на дизела, напомня ДПА.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР