За деветнадесети път в село Горна Бела речка, община Вършец,

...
За деветнадесети път в село Горна Бела речка, община Вършец,
Коментари Харесай

В Горна Бела речка организират фестивал на безгрижните хора

За деветнадесети път в село Горна Бела речка, община Вършец, ще се организира фестивалът " Goat Milk " или в превод " Козе мляко ". Събитието ще стартира през днешния ден, 23 юни, следобяд и ще продължи до неделя, а програмата е извънредно разнообразна, сподели Мариана Асенова, която е измежду уредниците на проявата.
" Програмата е повече от 30 събития. Тази година 99% от участниците идват за пръв път в Горна Бела речка. Повечето от тях не познавах преди да се свържа с тях, с цел да предложа присъединяване им в програмата. Усетили са моята сила най-вероятно и сме на една периодичност с всички тези хора, сред които, апропо, тази година има мощно наличие от Видин. Тази година акцентът е върху присъединяване на хора от нашия, Северозападен район. И сред тях - да, библиобусът, Деси Иванова, шефът на видинската библиотека и учениците от групата за актуален танц от нашата британска гимназия ", изясни Мариана Асенова. 
Всяка година фестивалът има друга тематика. Тази година той ще премине под мотото " Трансформация или в търсене и намиране на себе си ", а акцентът е връщането на индивида към природата, изясни Мариана Асенова. 
" Неслучайно сме нарекли Горна Бела речка " зона на безгрижните хора ", тъй като в смисъла, който влагам, нехаен е този човек, който се грижи за себе си съответно. А грижата за себе си в днешно време за мен е непроменяемо обвързвана с повече време измежду природата ", уточни Мариана Асенова. Тя добави, че не познава село в Северозападна България, което да не е заобиколено от прелестна природа, а природата е чудесна класна стая и ние все по-често ще се връщаме към нея и към храната, която ни дава. 
Тридневната фестивална стратегия е наситена с разнородни работилници и ателиета за изкуство, музика, танци, кулинария, обучение, другарство с природата и даже архитектура. Организатор на събитието е Фондация " Нова просвета ", в партньорство с читалище " Изгрев 2019 " - село Горна Бела речка и Община Вършец. 
Тази година за пръв път гостите на фестивала би трябвало да си закупят билет, с цел да се включат в събитията. Събраните средства ще бъдат употребявани за ремонт на покрива на бившето учебно заведение в село Горна Бела речка, където се обитава читалище " Изгрев 2019 "./БНР 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР