За десета година се проведе кампанията на Да изчистим България

...
За десета година се проведе кампанията на Да изчистим България
Коментари Харесай

„Да изчистим България заедно“: Как премина най-голямата доброволческа кампания


За десета година се организира акцията на „ Да почистим България дружно “. С самодейността bTV Media Group съумя да доближи до сърцето и съзнанието на българите и потвърди, че може да бъде мотор и да сплотява хората за положителни каузи.

Тази година самодейността ще организира под надпис „ Подай ръка на природата “ и още веднъж е ориентирана върху персоналната отговорност и принос в грижата за общия ни дом и хората в потребност.

1824 тона боклуци са почистени към 14 часа през днешния ден по данни на Министерството на околната среда и водите.

Ето по какъв начин протече акцията в другите елементи на страната:

Язовир Диканя

Лошото време не отхвърли спортистите от Миньор Перник да се включат в акцията на bTV, почиствайки язовир Диканя.

На единия бряг на язовира участници от Фермата се натъкнаха нацяло бунище.

Сигналът за едно сметищата тук ни беше изпратен от вас. Тази година акцията се организира под наслов " Подай ръка на природата ". Със всеки минал път, от ден на ден доброволци се включват. А през днешния ден, за първи път се организираха и 15 акции за разчистване на реки.

Почистване в наводнените села

Активно помогнахме и тук-там, наранени от наводнения и пожари.

Кампанията се организира и в засегнатите от наводненията села в Карловско.

В село Каравелово читалище „ Пробуда “ беше почистено от калта и клоните. Над 100 доброволци разчистваха двора и вътрешността на постройката.

По злочестина националното читалище се трансформира във втори дом за 70-годишния преподавател по физическо и към този момент пенсионер Вълко.

„ Читалището е място, в което всичко българско е съхранено “, добави той и споделя, че е било цялостно с вода, тиня и клони.

Около 700 хиляди лв. са постъпили по сметките на община Карлово като дарения от цялата страна.

С задача за чиста Струма

С задачата за чиста Струма, десетки доброволци почистиха и един от притоците й. Десетки доброволци влязоха в реката, с цел да изчистят коритото на река Банщица.

Планина от бутилки, строителни материали и облекла – това извадиха доброволците от реката. За няколко часа бяха събрани тонове боклуци, които ще бъдат рециклирани.

Проходът „ Траянови врата “

Десетки доброволци пристигнаха рано заран в прохода „ Траянови врата “, с цел да вземат участие в акцията " Да почистим България дружно ". Мястото, с изключение на с богата природа, е и обвързвано с античната българска история, със средновековната популярност на България, когато през 986 година войските на цар Самуил, разрушават тези на византийския император Василий II.

Доброволци и сътрудници на bTV в акцията запретнаха ръкави на античната цитадела Стенос. Те боядисваха пейки, парапети и огради.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР