За денонощие е констатиран рязък спад на новозаразените в Гърция

...
За денонощие е констатиран рязък спад на новозаразените в Гърция
Коментари Харесай

Рязък спад на заразените в Гърция, но карантината остава

За денонощие е установен внезапен спад на новозаразените в Гърция – 639 души, като в дейните още огнища областите Атика и Солун броят на новите случаи спадна под 200 души.

Същевременно допитване сподели, че 43% от гърците ще се имунизират незабавно.

Облекчаване на антивирусните ограничения, отваряне на магазините и свободното придвижване за празниците е голям риск,който гръцкото държавно управление оцени и продължи карантината до 7-ми януари.

Строгите ограничавания, въведени в Гърция от началото на ноември към този момент дават резултати.

Рязко спада броят на записаните носители на вируса, само че съгласно специалистите към момента е мощен натискът към здравната система от пациенти в тежко положение и броят на умрелите се движи на високи равнища.

При разискване на бюджета за идната година, като дебатите не престават и през днешния ден, министър председателят Кириакос Мицотакис съобщи, че за опазване на здравето са обезпечени задоволително средства.

Министърът на опазването на здравето Кикилиас заяви, че имунизирането ще започва от началото на януари, като цялата информация ще е налична за жителите.

Допитване, оповестено през днешния ден, демонстрира, че 43% от гърците желаят да се имунизират при първа опция, други 27 на 100 изчакват да се убедят в успеваемостта на имунизацията, до момента в който 27 % отхвърлят да се имунизират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР