За да засадят 10 хиляди дъбови фиданки хиляди старозагорци се

...
За да засадят 10 хиляди дъбови фиданки хиляди старозагорци се
Коментари Харесай

Хиляди старозагорци се включват в зелена инициатива  

За да засадят 10 хиляди дъбови фиданки хиляди старозагорци се включват в зелена самодейност през днешния ден. 

На потърпевшите от огромните горски пожари през 2007 година площи - към 600 декара в местностите Зайчева поляна и Магарешка поляна в региона на кв. " Дъбрава ", тази година ще бъдат залесени 20 декара . Догодина по размер 8.4 се плануват още 350 декара за залесяване.

Участниците в самодейността бяха осведомени от експерти от Държавното горско стопанство и Регионалната дирекция по горите с тънкостите при засаждането на младите дръвчета и оказаха помощ на дребни и огромни. Дъбовите фиданки, които ще се засаждат през днешния ден са авансово почвообработени и готови. 

" Целта ни през днешния ден е да ангажираме града в озеленяването му, да поддържаме горския фонд, тъй като когато е зелено - това отива на Стара Загора ", сподели кметът Живко Тодоров, който също се включи в зелената самодейност

Той изрази убеденост, че следващата година в засаждането и развъждането на нова гора ще се включат още повече старозагорци . Амбицията на обединилите се към идеята е да се засаждат по 10 хиляди дръвчета всяка година и Стара Загора да стане най-зеленият български град. 

Зелената идея се осъществя по концепция на Живко Тодоров и беше подкрепена от Регионалната дирекция на горите, Държавното горско стопанство и Спасителния център за диви животни „ Зелени Балкани “. 
До 16 часа през днешния ден на 30 минути от паркинга за Драматичен спектакъл " Гео Милев " ще тръгнат безвъзмездни рейсове за искащите да посадят дръвче за нова гора над Стара Загора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР