За да стимулирате вниманието и креативността си, поддържайте редовен график

...
За да стимулирате вниманието и креативността си, поддържайте редовен график
Коментари Харесай

Този начин на спане убива вниманието и креативността

За да стимулирате вниманието и творчеството си, поддържайте постоянен график на сън, демонстрират нови проучвания.

Редовните модели на сън са свързани с по-висока централизация, по-добри хрумвания и по-успешно обмисляне.

Хората, които подценяват съня, а по-късно „ наваксват “ с повече, страдат от когнитивни проблеми по-късно.

Изследването е извършено със студенти, учещи интериорен дизайн.

„ Когато би трябвало да завършат курсовите си работи, студентите се лишават от сън, след което компенсират с повече, след което повтарят всичко изначало. – споделя доктор Михаел Скулин, един от създателите на проучването.

Големите планове, които изискват голям брой задания и крайни периоди – доста повече, в сравнение с ученето за проби – наподобява способстват за изменчивия график на сън. “

Колкото по-променлив е  бил сънят от нощ до нощ, толкоз по-влошени били когнитивните качества на студентите, изяснява Скулин. Повечето от участниците в проучването били уверени, че спят с към четири часа повече през седмицата, в сравнение с в реалност.

Да се лишаваш от сън нощем, с цел да завършиш плана си, се вкоренява в културата на интериорния дизайн, както и в други промишлености.

„ Проектите постоянно са дълги, с крайни периоди, които висят седмици или месеци напред. – изяснява доктор Елиз Кинг, водещият създател на проучването.

„ Стресът да жонглираш с няколко плана по едно и също време, всеки с голям брой крайни периоди, е прекомерно евентуално да способства за това студентите да минават през няколко дни, небогати на сън преди крайния период, последвани от няколко дни с 10 или повече часа сън за отплата. “

Източник: PsyBlog

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР