За да станат всички приоритети факт, първото и най-важното условие

...
За да станат всички приоритети факт, първото и най-важното условие
Коментари Харесай

Христо Проданов: Ако третият мандат дойде при нас, ще направим всичко възможно да има редовно правителство

За да станат всички цели факт, първото и най-важното изискване е да има парламент.

По този метод ще може да се продължи в посока осъществяване на целите, които сме декларирали. Ние в действителност желаем да има постоянно държавно управление и се отнасяме извънредно отговорно с това, което вършим в Народното събрание и в договарянията, в които участвахме. “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Христо Проданов в ефира на Euronews.

Той изясни, че от левицата са се отнесли почтително и съществено към поканата на “Продължаваме смяната “. „ Разговаряхме с тях, само че въпреки всичко считаме, че с цел да постигнеш някакви политически цели, не би трябвало да слагаш на масата това, което ти смяташ за значимо. За да се реализира политическо единодушие в подобен раздробен парламент, е належащо да се вземе това, което ни сплотява. В декларацията на Политическа партия има залегнали и наши цели, само че има и червени линии, като продължаването на даване на оръжие на Украйна. Само преди две седмици сме дали своят вот срещу това и сме сезираме Конституционния съд “, напомни социалистът и добави, че президентът и служебното държавно управление да видели тази неточност и са подхванали стъпки, с цел да я поправят.

По думите на Проданов от “Продължаваме смяната “ все пак не са поискали да извадят текста до оръжията от декларацията си. „ Имаше и други противоречиви въпроси по отношение на данъчното облагане и кои група хора да бъдат подкрепени. Ние считаме, че това не би трябвало да става на калпак, а да бъде за хората, които имат най-голяма потребност “, сподели още той.

„ Ние сме една от вероятните варианти за третия мандат, само че решението е на президента “, съобщи социалистът и продължи: „ Ако мандатът пристигна при нас, ще създадем всичко допустимо да се получи политическо единодушие и по политики да се преведе страната през рецесията, да се сътвори постоянно държавно управление “, съобщи той и добави, че в този случай левицата ще свика Националния си съвет, с цел да реши какъв ще бъде методът ѝ при диалозите. По думите на депутата от Българска социалистическа партия, в случай че не може да се сформира държавно управление, ще се отиде на избори, само че социолозите не чертаят доста по-различна обстановка.

Проданов напомни, че първите въпроси, които Българска социалистическа партия сложи в този парламент, бяха за обществените придобивки и увеличение приходите на хората. „ Минимална работна заплата от 850 лева беше признато по наше предложение на първо четене, само че не го позволяват до залата на второ, в това число и през днешния ден. По предложение на Българска социалистическа партия станаха безвъзмездни и учебниците до 12 клас. Ние сме вкарали в деловодството на Народно събрание над 30 законопроекта, един от които е Изборният кодекс “, изясни той по отношение на обвиняванията, че ИК е бил предпочитан за Българска социалистическа партия.

„ Това, което сме правили дружно с Демократична България в държавното управление, беше добре за България. За 7-8 месеца повишихме пенсиите толкоз, що се касае за 12 години преди този момент не бяха. Детските градини станаха безвъзмездни, усилиха се приходите на фамилиите. Това са наши оферти, подкрепени от съдружните ни сътрудници. Пример за самодейност, която е на Демократична България, а ние сме я подкрепили, е повдигането на прага на регистрация “, съобщи Проданов по отношение на опцията двете партии да беседват.

„ Ние се възмущаваме от кражбите и безобразията, които стават сега – от това служебно държавно управление, което в действителност се самозабрави “, съобщи Христо Проданов и напомни, че още при встъпването си са почнали политическите чистки и слагането на калинки в огромна част от администрацията. „ В Конституцията като главно обвързване на служебния кабинет е да провежда почтени избори, а те започнаха да водят някакви дълготрайни политики. Първият законопроект на служебното държавно управление беше за вторите 8 F-16 – очевидно това е приоритет за Радев. По-добре е постоянно държавно управление, което е определено от българските жители, да взема такова решение “, счита депутатът от Българска социалистическа партия и добави: „ При някои въпроси бягат от отговорност и споделят „ Нека пристигна постоянно държавно управление, тъй като ние не можем да водим дълготрайна политика “, а в това време по други въпроси, които са още по-далеч във времето, се произнасят “, заключи Христо Проданов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР