„За да се наводни пазарът на ваксини у нас трябва

...
„За да се наводни пазарът на ваксини у нас трябва
Коментари Харесай

Васил Велев: Държавата не трябва да чака европейските чиновници за ваксините

„ За да се наводни пазарът на ваксини у нас би трябвало да се записват всички артикули, които правят работа. Не би трябвало по странни геополитически аргументи да загърбваме някои производители, които потвърдено имат резултат “. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България “ ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Той добави, че Европейски Съюз разрешава регистрацията на ваксини от самите страни членки.

„ Унгария също е в Съюза и към този момент се оправя с този проблем. Държавата може да се оправи сама с този проблем, а не да чака на европейските служители. Всичко това лимитира нашите благоприятни условия “, сподели Велев.

„ Ако чакахме да тестват нашите служащи централизирано – стопанската система щеше да банкрутира. Благодарение на нашата реакция към пандемията стопанската система въпреки всичко резервира добра форма “.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал се разгласи за регистрацията на повече ваксини у нас и по-гъвката процедура по утвърждението им.

„ Ако една компания има опция да закупи ваксини, то нейните служащи, които желаят, биха могли да се имунизират бързо и елементарно. Това към този момент се прави сполучливо с бързите проби “, сподели Велев.

За хоумофиса и онлайн образованието

Според Велев преподаването от у дома не е същото, а в доста от бизнесите обстановката е сходна.

„ Ако се работи от у дома и това не е дейно, то заплащането би трябвало да е по-ниско, с цел да е заслужено. Много от учителите споделят, че се опасяват да се върнат в клас, с цел да не се заразят, само че в това време не желаят и да се имунизират “, сподели той.

Помощите за бизнеса

„ През първата вълна от предходната година трябваше да има обезщетения за микро, междинните и дребните предприятия. За 21 хиляди микропредприятия са изплатени 173 млн. лева и се чака да се изплатят още 25 млн. лева за още 3 хиляди такива. За междинните предприятия има лист, само че няма нито едно изпълнено платежно. Те са 230 млн. лева за към 1500 предприятия. Вече мина съвсем една година “, изясни Велев.

Той прибавя, че за дребните предприятия схемата още не е стартирала. Според него при обезщетенията за втората вълна се работи по-бързо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР