За да преоткриеш любовта, понякога е достатъчно само едно вълнуващо

...
За да преоткриеш любовта, понякога е достатъчно само едно вълнуващо
Коментари Харесай

Нов роман ни води във Венеция - slava.bg

За да преоткриеш любовта, от време на време е задоволително единствено едно вълнуващо странствуване. „ Да се срещнем във Венеция “ излиза с логото на издателство „ Хермес “. Една година след трагичната загуба на брачна половинка си Дейзи кани трите им пораснали деца на отмора във Венеция.

Ще бъде още веднъж както преди – всички дружно в родния град на татко им, Лео. Обаче... Бракът на Марк се разпада. И с цел да не провали жадуваното от майка му събиране, той убеждава брачната половинка си да се преструват, че всичко е наред. Анна пък крие неуспеха на актьорската си кариера.

А Ели е твърдо решена да отбягва диалозите за постъпване в университет. Сред очарованието на тесните калдъръмени улички, мостчетата и сантименталните канали на Венеция нервите на всички са опънати до краен лимит. А шокираща загадка от предишното на Лео ги кара да премислят визиите си за фамилията, любовта и щастието. Ще съумеят ли Дейзи и децата й да одобряват измененията, които са настъпили с всички тях? Под лъчите на адриатическото слънце те се изправят пред съдбоносен избор, който ще преобърне живота им.

Писателката Барбара Ханей е неведнъж награждавана австралийска писателка. Автор на повече от 40 сантиментални заглавия, продадени в 12 милиона екземпляра, в над 35 страни по целия свят. Романите й са както модерни, по този начин и исторически, а действието постоянно се развива в разнообразни австралийски местности. Голяма част от тях са включени в сантименталната поредност на „ Арлекин “. Барбара Ханей е носителка на влиятелните награди за сантиментални четива RITA и австралийския й еквивалент RUBY. Два пъти е печелила и наградата Романтичен разказ на годината за Австралия. Ако обичате книгите и пътешествията, в този момент може да ги съчетаете с новия разказ от Барбара Ханей „ Да се срещнем във Венеция “.

Увлекателната фамилна история ще ви води до няколко красиви места във Венеция и ще ви потопи в омагьосващата атмосфера на града, покорявайки всички сетива. По време на фамилната почивка във Венеция Дейзи и трите й деца изминават дълъг път едни към други. Пътуване, което им оказва помощ да заздравят връзките си и да преоткрият любовта на фона на едни от най-емблематичните места в красивия италиански град.

Ако проследим стъпките им, първо ще се насладим на впечатляващата Базилика „ Сан Марко “ - най-известната венецианска черква, образец за византийска архитектура. В непосредствена непосредственост до нея е Двореца на дожите, ситуиран на брега на венецианската лагуна. В него са живели и управлявали в продължение на хиляди години освен венецианските дожи, само че там са се намирали също тайната полиция, основната правосъдна палата и други административни институции. От тази постройка разходката ни продължава по Моста на въздишките, издигнат в началото на 17 век под формата на арка, надвиснала над Дворцовия канал.

Не може да пропуснем и Мостът Риалто - дълго време той е бил единственият мост, който прекосявал канала. Днес е една от заснеманите забележителности във Венеция. В непосредственост до него е пазарът Риалто. Барбара Ханей е подбрала и няколко скрити съкровища, които са по-малко познати за пътешествениците, като площад Санта Маргерита и регион Карампане.

Мурано – вълшебният остров на стъклото

Пътувайки с героите, читателят ще доближи и до Мурано. Той е най-големият остров във венецианската лагуна и се намира на 1 км североизточно от града. Всъщност Мурано е ситуиран върху 7 миниостровчета, разграничени от канали и свързани посредством мостове. Накъдето и да се обърнете, виждате върволици от магазини с всевъзможни красиви предмети от цветно стъкло. Какви други магии и секрети крие античният остров, може да разберете дружно с персонажите от романа. Пътешествие за всеки усет

Разбира се, едно пътешестване в Италия би трябвало да включва и кулинарен детайл. Сред вкусните изкушения, които ще откриете в „ Да се срещнем във Венеция “ са cicchetti (чикети) – дребни хапки от раци, месо, скариди или риба звук, които се сервират в обичайните заведения бакари (bacari). Малките банички rissole са другата закуска, която постоянно радва небцето на героите ни заран, а вечерите непроменяемо приключват с ободрителен коктейл bellini (приготвен с нектар от праскови и пенливо вино) или с лимончело. Още изкушения за сетивата от Австралия и Италия ви чакат в романа „ Да се срещнем във Венеция “ от Барбара Ханей.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР