За да повиши приходите, Lufthansa обмисля да се преструктурира в

...
За да повиши приходите, Lufthansa обмисля да се преструктурира в
Коментари Харесай

Скъпото гориво и конкуренцията свиха печалбата на Lufthansa

За да увеличи приходите, Lufthansa обмисля да се преструктурира в корпоративен холдинг, с което цели да усъвършенства рентабилността си и да си върне поддръжката на вложителите.

© Kai Pfaffenbach Печалбата на немската самолетна компания Lufthansa се е намалила през второто тримесечие заради възходящата конкуренция, по-слабото търсене и скъпото гориво. Ръководството предвижда, че цялата 2019 година ще бъде предизвикателство за бизнеса, написа Financial Times.

Кризата в числа

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Германският авиопревозвач заяви във вторник, че поправената облага за интервала от април до юни се е намалила с 25% до 754 млн. евро преди заплащането на налозите и лихвите. За съпоставяне предходната година записаната облага е била 1 милиарда евро, написа Reuters. Оперативният марж преди данъчното облагане (Ebit) пада от 10.8 на 7.8%.

Нискотарифната Eurowings, благосъстоятелност на Lufthansa, закупи част от самолетите и полетите на банкрутиралата Air Berlin, което донесе нови разноски за компанията в размер на 16 млн. евро.

Освен това акциите на Lufthansa паднаха към 30% от края на януари до в този момент.

Причините

Улрик Свенсон - финансов шеф на Lufthansa, сподели пред Financial Times: " Нашите приходи спадат и това е разследване от мощната конкуренция в Европа и забележителните свръхкапацитети, изключително по маршрутите на къси дистанции отвън Германия и Австрия ".

Друга причина за спада в приходите е увеличението на цената на горивото. Разходите за гориво през второто тримесечие са с 255 млн. евро повече на годишна база.

Какво предприе компанията

Свенсон сподели, че тактиката за повишение на приходите на компанията е оптимално стесняване на разноските и увеличение на гъвкавостта. Той добавя, че проектът за дъщерната Eurowings, който беше показан през юни, ще направи нискотарифната компания печеливша.

Част от ограниченията са свиването на разноските на Eurowings с 15% до 2022 година Освен това, компанията ще се концентрира върху полетите на къси дистанции.

Какво следва

Германският ежедневник Handelsblatt заяви в понеделник, че Lufthansa обмисля да се преструктурира в корпоративен холдинг, с което цели да усъвършенства рентабилността си и да си върне поддръжката на вложителите.
До края на годината компанията чака поправен марж преди данъчното облагане сред 5.5% и 6.5%.
Анализатори настояват, че вложителите ще останат внимателни до края на годината, макар пиковия летен интервал.

Джералд Кху, анализатор от Liberum, сподели пред Financial Times, че европейският пазар за полети на къси дистанции е обиден от огромната конкуренция и все по-малкото търсене. Въпреки това обаче, той счита, че нито Lufthansa, нито Ryanair са склонни да създадат отстъпки в цените, вследствие на което и облагите им спадат. За съпоставяне, облагата на Ryanair за тримесечието се намалиха с 21%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР