За да подпомогне кипърските власти в разследването на въпросите, придобили

...
За да подпомогне кипърските власти в разследването на въпросите, придобили
Коментари Харесай

Екперти от чужбина ще помагат на Кипър да разследва пране на пари от руски олигарси

За да подкрепи кипърските управляващи в следствието на въпросите, придобили гласност от интернационалния журналистически отчет “Поверително в Кипър ”, в страната идва специфичен експертен екип от чужбина, заяви президентът Никос Христодулидис. Разкритията за пране на пари на съветски олигарси през средиземноморската страна ще бъдат разисквани в сряда в европейския и в националния парламенти.

Независимите специалисти идват по искане на президента Никос Христодулидис, който в петък вечерта е получил позитивен отговор на молбата си. Участието им е в подтекста на нулевата приемливост на държавното управление към сходни феномени, съобщи той през днешния ден.

търсят забъркани юристи и финансисти

Според интернационалното журналистическо следствие “Поверително от Кипър ” юристи и финансисти на острова са забъркани със глобени съветски олигарси. Констатациите от отчета ще бъдат разисквани в сряда на пленарната сесия на Европейския парламент, на която ще участват също представители на Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз.

интервенция и от европейския парламент

Пълно следствие на “най-новия скандал с пране на пари в Европа ” изиска евродепутатът от Финландия Еро Хейналуома, договарящ на Европейския парламент по новото законодателство против прането на пари. Той акцентира, че Европа незабавно се нуждае от по-строги правила и сега се работи по съглашение, което ще затегне ограниченията против заобикалянето на глобите от страна на олигарси и тези, които ги улесняват. То би трябвало да бъде приключено до края на годината. Дебати по интернационалното следствие ще има в сряда и в Народното събрание в Никозия.

Източник: БНР

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР