За да подготви едно коалиционно споразумение, трябват месеци, но няма

...
За да подготви едно коалиционно споразумение, трябват месеци, но няма
Коментари Харесай

Николай Денков: Квотният принцип става орел, рак и щука - трябва да търсим консенсус

За да приготви едно съдружно съглашение, трябват месеци, само че няма такова време и би трябвало да се работи в този момент и незабавно. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти през днешния ден.
Прочетете още
Той акцентира, че единственият метод, който работи, е търсенето на консенсус.

„ Назначаваме си заместник-министрите, управническата стратегия е съвсем подготвена. Имахме предварителни диалози за регионалните шефове, които бяха стопирани, само че се надявам да ги стартираме. Така че крайните показа от двете страни се срещат по метода, по който работим сега “, съобщи министър председателят.

Той акцентира, че за смяна на работния принцип е належащо време:

„ Аз не одобрявам квотния принцип, тъй като това значи всеки да си назначава, който желае и става орел, рак и щука. По този метод няма по какъв начин да работим. Трябва да работим с търсене на консенсус ".

Каза, че след вчерашната среща три пъти се е чул с Мария Габриел, разискват разнообразни въпроси. Решили са още един заместник-министър да назначат.

Основното напрежение е във връзка с гласуването на законопроектите, безапелационен е министър председателят Денков.

По отношение на бюджета сподели, че чака той да бъде подсилен от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Припомняме, че по-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че вчерашната среща с ПП-ДБ не е произвела нищо с изключение на още една нова разграничителна линия - " помпозната демонстрация за издигане на претендент кмет на София месеци преди изборите ".

  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР